Krise sender Egyptens største lufthavn på sommerferie

30. marts 2013 18:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Krise sender Egyptens største lufthavn på sommerferie
Billede mangler

EGYPTEN: Det er småt med midlerne i Egypten, og derfor har landets regering besluttet, at man fra begyndelsen af juni lukker hovedparten af landingsbanerne i Cairos Internationale Lufthavn fire timer dagligt. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

 

Beslutningen om at lukke for det meste af aktiviteten i lufthavnen sker, da regeringen har problemer med at skaffe midler til at betale for importen af benzin til at holde de egyptiske kraftværker kørende, siger landets minister for civil luftfart, Wael al-Maadawi.

»Fra 1. juni vil Cairos Internationale Lufthavn lukke ned fire timer dagligt, men en landingsbane vil blive holdt åben,« siger Wael al-Maadawi ifølge Reuters.

Ifølge ministeren vil lukningen ikke påvirke lufttrafikken, da man har oplevet en betydelig reduktion i flytrafikken gennem de seneste to år, og derfor har nogle landingsbaner været åbne uden grund.

Strømafbrydelser er blevet dagligdag i Egypten siden opstanden i 2011, hvor ekspræsident Hosni Mubarak blev afsat.

To år med politiske omvæltninger har skræmt turister væk og presset landets valuta, hvilket har udløst et omfattende underskud på statens budgetter, skriver Reuters.

For tiden forsøger Egyptens ledere at forhandle en aftale på plads med Den Internationale Valutafond, så man blandt andet kan få sat en stopper for de tilbagevende strømafbrydelser.

Det forventes, at strømforbruget, og dermed også presset på landets kraftværker, stiger i takt med sommerens komme, hvor flere indbyggere begynder at bruge deres airconditions.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu