Krisemøde: Statsminister Helle Thorning-Schmidt går ind i betalingsring-sag

20. februar 2012 19:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Krisemøde: Statsminister Helle Thorning-Schmidt går ind i betalingsring-sag
Billede mangler

En eksklusiv flok top-ministre er kaldt til samling i Statsministeriet, inden statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tirsdag afholder sit ugentlige pressemøde.

 

Det erfarer TV 2 News.

Ifølge tv-stationen har statsministeren sat betalingsringen på mødets dagsorden, hvor flere topministre, som SF’s formand, udenrigsminister Villy Søvndal, finansminister Bjarne Corydon (S) og skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), vil deltage.

TV 2’s politiske ekspert Henrik Qvortrup mener ikke, at mødet kan udlægges som andet end et krisemøde, efter forslaget om betalingsringe er blevet udskudt af flere omgange.
“Der er gået storpolitik i sagen, og det nederlag, som det ville være, hvis ringen ikke kommer, har man ikke råd til at udstyre SF med,” vurderer Henrik Qvortrup over for stationen.

SF fik nemlig skrevet betalingsringen ind i regeringsgrundlaget, som en af få mærkesager, men først efter hårde forhandlinger med Socialdemokraterne og De Radikale.

Mødet skyldes tilsyneladende regeringens forgæves forsøg at nå til enighed om et samlet forslag om betalingsringen.

Ifølge Henrik Qvortrup vil Helle Thorning-Schmidt forsøge at skære igennem, så hun også kan tilgodese de socialdemokratiske ønsker.

I valgkampen lovede SF også billigere billetter til den offentlige trafik, og partiet vil have provenuet fra betalingsringen skal gå til at sætte priserne på busbilletter ned.

Socialdemokraterne vil derimod have, at pengene går til at gøre den kollektive trafik bedre, men ikke nødvendigvis billigere, siger Henrik Qvortrup til TV 2.
KIlde: TV 2

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu