Krisen koster kirkebryllupper

26. marts 2012 15:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Krisen koster kirkebryllupper
Billede mangler

Store brudekjoler, overdådige festmiddage og jordomspændende bryllupsrejser droppes af danskerne.
På bare tre år er antallet af vielser i Danmark faldet med en fjerdedel. Og det er den økonomiske krise, der bærer ansvaret.
“Der er ingen tvivl om, at den økonomiske krise har en indflydelse på, at færre lader sig gifte,” Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea.
Det største fald sker i antallet af kirkebryllupper, og ifølge Nordeas forbrugerøkonom, er det et tydeligt udtryk for, at vi ikke vil bruge unødigt store summer på det store hvide kirkebryllup.
“Det tyder på, at nogen holder igen med at blive gift, fordi de ikke synes, de har råd til det helt store kirkebryllup,” siger Ann Lehmann Erichsen til Newspaq.
Hun understreger også, at vielsen ikke blot handler om, at parret får papir på hinanden. Det handler om at kunne holde en stor fest, og det er ikke gratis.
“Det koster mange penge, og det kan være, at finanskrisen lægger en dæmper på lysten til at bruge så mange penge på en fest,” siger Ann Lehmann Erichsen.
I udkanten af Randers, har bryllupsplanlæggeren Signe Marie Jeppesen dog ikke svært ved at finde kunder.
“Vi har mange flere kunder end normalt. Vi har aldrig nogensinde, haft så travlt, som vi har i år, og vi har eksisteret i 30 år,” siger Signe Marie Jeppesen til Newspaq.
Alligevel kan hun godt se andre tegn på krisen, flere af hendes kollegaer har svært ved at få kunder i butikken. Flere kunder sparer også op i en periode op til brylluppet.
“Jeg tror, nogen tænker; har vi overhovedet råd i år? Og så udskyder de brylluppet et par år,” forklarer Signe Marie Jeppesen og fortsætter:
“Der er rigtig mange, der har sparet op, fordi de ikke vidste, hvordan deres økonomiske situation ville se ud.”
Men når man endelig får råd, må det gerne koste mange penge, fortæller bryllupsplanlæggeren.
“De kigger faktisk nærmest ikke på prisen, der bliver sat alle sejl til,” siger hun.
De fleste af Signe Marie Jeppesens kunder bruger over 100.000 kroner på brylluppet, men nogle løber op i flere millioner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu