Laursen revser: For meget boldflytteri

8. februar 2013 06:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Laursen revser: For meget boldflytteri
Billede mangler

Der er problemer over hele linjen inden den skæbnesvangre kvalifikationskamp mod Tjekkiet i næste måned. Det viste onsdagens nederlag mod Makedonien med al tydelighed. Danmark skabte næsten ingen chancer og når makedonerne erobrede bolden var midtbanen ikke eksisterende og forsvaret passivt.

Tidligere landsholdsspiller Martin Laursen peger især på danskerne opbyggende spil, der gik alt for langsomt, som et af de store problemer Morten Olsen skal have rettet op på frem mod Tjekkiet-kampen.

– Det bliver lidt for meget boldflytteri, og det synes jeg, de skal lave om på. Især i første halvleg kunne man se, at det bare ikke går, siger Laursen, der ikke giver meget for undskyldningen om, at banen ødelagde danskernes spil. Han efterlyser et mere aggressivt og direkte spil, også selvom banen er perfekt.

– Hvis du spiller på en dårlig bane skal man ikke forsøge, at kombinere sig alt for meget igennem, så er det mere direkte spil bedre. Der synes jeg, de gjorde det helt forkert – især i første halvleg. Alt for mange gange modtager man bolden med ryggen til målet og det er pærelet for selv den dårligste forsvarsspiller at markere, hvis man bare skal skubbe fremad. Det er langt være, hvis man hele tiden har nogen, der rykker i dybden, og det synes jeg er et generelt problem for landsholdet, siger han.

I de bagerste rækker så det ikke bedre ud, hvor de makedoniske spillere flere gange spadserede gennem det danske forsvar. Både de danske spillere og Morten Olsen erkendte efter kampen, at holdet ikke var klar fra start, og tidligere landsholdsmidtbane Stig Tøfting er rystet over danskernes indstilling på banen.

– Vi bakker og bakker og så er der ingen der tager fra. Vi snakker om en landskamp på højeste niveau og vi så stort set ikke en tackling. Generelt skal de være mere aggressive og vise, at det betyder noget for dem at spille en landskamp, siger han og peger på midtbanen som det helt store problem frem til næste kamp, hvor holdet mangler William Kvist, der er i karantæne. Onsdag forsøgte Morten Olsen en løsning, hvor Niki Zimling lå alene på den defensive midtbane. Han kun på ingen måde hamle op med de hurtige makedonske kontraer, så den opstilling ligner næppe løsningen mod Tjekkiet.

– Jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at han vil tage til Tjekkiet og spille med én defensiv midtbane og to offensive. Det var jo ren ‘damage-control’ i anden halvleg, hvor han sætter William Kvist ind, siger Stig Tøfting.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu