Kritik af minister: Præster raser over homovielser

11. marts 2012 22:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kritik af minister: Præster raser over homovielser
Billede mangler

Kirkeminister Manu Sareens (R) kommende lovforslag om, at to mænd eller to kvinder kan blive gift i folkekirken vækker vrede.
 
Flere præster står nu frem og kritiserer ministerens lovforslag, der fremsættes på onsdag.
“Jeg synes, at man fra politisk hold tromler der her igennem. Det er ligesom en politisk dagsorden, der bliver lagt ind over folkekirken. Det bryder jeg mig ikke om,” siger sognepræst Frands Pedersen fra Grene Provsti til TV 2.
 
For flere af de utilfredse præster er det ikke modstanden mod homovielser, men Manu Sareens manglende lydhørhed, der vækker irritation.
“Det er også spørgsmålet om, hvad det skal kaldes. Om det skal kaldes livsfæller eller ægtefæller. Vi er slet ikke færdige med at diskutere, og det er det, der er problemet,” siger Solvej Andersen, sognepræst i Grene Kirke, til TV 2.
 
Sammen irritation om manglende inddragelse i processen med udformningen af den nye lov lyder også fra Lilian Høegh Tyrsted, der er provst i Grene Provsti.
“Det er jo sådan noget, der virkelig trigger os, for så bliver vi ikke hørt. Så er det noget, der kommer oven fra og bliver presset ned over folkekirken,” siger hun til TV 2.
 
Frands Pedersen har nu taget en snak med gud og familie og truffet en tung beslutning.
“Min konsekvens er, at jeg nu forlader folkekirken. Det har jeg ikke truet med, det har jeg ikke drøftet med andre præster, så det er ikke et komplot. Det er en beslutning mellem Gud, min familie og mig,” siger han til tv-stationen.
 
Lovforslaget var i høring i januar og det forventes, at det bliver vedtaget inden sommer.
Kilde: TV 2

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu