ANNONCE

Kritik: Supersygehuse ender som blot sygehuse

26. januar 2012 08:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kritik: Supersygehuse ender som blot sygehuse
Billede mangler

Hvis der skal ligge såkaldte supersygehuse rundt om i landet, så er I nødt til at sende flere penge.
Sådan lyder opråbet i dag fra regionerne i Fyens Stiftstidende.
Formændene for tre af danske regioner nemlig ikke, at der er afsat nok penge til nye sygehuse, der skal kunne lagt mere end de nuværende.
“Alle taler om supersygehuse, men vi ender med bare at bygge sygehuse,” siger Ulla Astman (S), regionsrådsformand i Nordjylland, til avisen.
Kritikken lyder på, at de 40 milliarder kroner, der er øremærket til de nye sygehuse, langtfra nok til at sikre visionen om et sygehusvæsen i verdensklasse.
Da sygehusplanerne blev lanceret i november 2007 af den tidligere VK-regering under valgkampen, skulle der ifølge daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) bruges godt 80 til 90 milliarder kroner på sygehusområdet.
Det beløb er siden skåret ned til 40 milliarder kroner. De danske regioner påpeger derimod, at det nærmere vil koste omkring 100 milliarder kroner at fremtidssikre sundhedsvæsnet.
“En ting er, at der sidder fagfolk ude i regionerne og fremsætter ønsker for over 80 milliarder uden at tænke på økonomiske begrænsninger. Her er det sundt nok, at nogle trækker i den anden retning,” siger Bent Hansen (S), regionrådsformand i Midtjylland og formand for Danske Regioner, til avisen.
“Men at skære over 80 milliarder ned til 40, det er meget problematisk,” tilføjer han.
Region Syddanmark mener, at den nuværende regering skal gå ind i debatten.
“Jeg håber, vi kan komme i dialog med regeringen, så vi undgår en skandale,” forklarer regionsrådsformand Carl Holst (V) til Fyens Stiftstidende.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu