Kritiske aktionærer crasher Danske Bank-møde

27. marts 2012 16:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kritiske aktionærer crasher Danske Bank-møde
Billede mangler

Topcheferne i Danske Bank kan forvente penible spørgsmål og korslagte arme fra foreningen Kritiske Aktionærer, der deltager i generalforsamlingen i eftermiddag.
Formand Frank Aaen fra Enhedslisten har i år inviteret formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) med til mødet med ledelsen og de øvrige aktionærer.
“Statsministeren gjorde det helt klart i sin nytårstale, at alle må tage en ekstra tørn og indstille sig på forandringer. Det gælder naturligvis også i samfundets top. Det er simpelthen uretfærdigt, at almindelige danskere må gå ned i løn, mens bankdirektørerne høster enorme lønstigninger,” siger Peter Hummelgaard Thomsen.
Generalforsamlingen kommer efter et år, hvor direktionen har inkasseret en rekordstor lønstigning på over 30 procent, samtidig med at banken har annonceret nedlæggelsen af 2.000 stillinger.
“Danske Bank er uden sammenligning den bank, der har fået mest støtte fra staten, en støtte, som har reddet banken fra kollaps. På den baggrund må banken overveje sin strategi. Spørgsmålet er, om det ikke er på tide at splitte banken op og afstå fra de spekulative forretninger, som har kastet banken ud i krise,” siger Frank Aaen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu