ANNONCE

Kronprins Frederik direkte i prins Henriks fodspor

6. april 2018 09:57 | Af: Ritzau Fokus

I både det britiske kongehus og i det danske kongehus har royale medlemmer optrådt med musik.

Da kronprins Frederik forlovede sig med kronprinsesse Mary, holdt parret arrangementet Rock’n’Royal i maj 2004.

Men de royale ynder ikke kun at overvære musik, for nogle kongelige optræder også selv.

Således blev Coldplay en kongelig kvintet, da prins Harry af Storbritannien gik på scenen med det verdensberømte britiske rockband under en velgørenhedskoncert på prinsens bopæl, Kensington Palace, i hjertet af Englands hovedstad, London, i juni 2013.

Det skete, da de prisvindende musikere optrådte med nummeret “Up&Up” sammen med et kor, som prins Harry stillede sig op og sang sammen med.

Prins Harrys far, prins Charles, har også optrådt musikalsk. Den 69-årige prins sang som barn i koret på Gordonstoun School, hvor han gik.

300-års fødselsdag

Som ung mand læste han en bachelor ved Cambridge University, og der spillede han cello under en symfonikoncert.

Da 300-året for den tyske komponist Johann Sebastian Bachs fødsel blev afholdt i Royal Albert Hall i London i 1985, sang prins Charles i koret under hyldestkoncerten.

Kronprins Frederik har også givet den gas med musik. I december 2007 hoppede han på scenen to gange til en Led Zeppelin-jamkoncert i Pumpehuset.

Her spillede den i dag 49-årige tronarving mundharmonika på Led Zeppelin-nummeret “When the Levee Breaks”.

Prins Henrik, som døde 13. februar, var også meget musikalsk. I 2013 udgav han sammen med det danske band Michael Learns to Rock nummeret “Echo”.

“Echo” er en genindspilning af et nummer, som er komponeret af Thailands tidligere monark kong Bhumibol Adulyadej, der var jazzmusiker.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu