ANNONCE

Kronprins Frederik fejrer fødselsdag

26. maj 2019 11:21 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

I dag er det kronprins Frederiks fødselsdag. Han fylder 51 år.

Det er ikke hver dag, at man i kongehuset har fødselsdag. Derfor plejer det at være med store fester og gallamiddage, når den store dag er der. Men sidste år fyldte kronprins Frederik 50 år, hvor han blev fejret i nærmest ugevis.

Derfor er det også en lidt mere afdæmpet fejring, der vil foregå i dag, hvor kronprinsen runder de 51 år.

Kongehusets kommunikationsafdeling oplyser til Newsbreak.dk, at kronprinsens fødselsdag fejres privat. Derfor er det også først onsdag den 29. maj, at kronprinsen igen har et officielt programpunkt på Kongehusets kalender.

På med løbeskoene

Igen i år fejres kronprinsens fødselsdag også med et aktivt indslag. Kronprinsen fejrede sidste år sin 50-års fødseldag ved at løbe med danskerne i flere storbyer i Danmark.

Den fejring fortsætter kronprinsen også i år. Royal Run, som løbet hedder, løber til juni af stablen i Aarhus, Aalborg og København. Mens der også på Færøerne afholdes løb et par dage inden.

I skrivende stund er billetterne til alle distancer i Aalborg og Aarhus udsolgt.

Verdensrekord

Der har været rift om billetterne til Royal Run. Det har også betydet, at Royal Run og kronprinsen nu kan bryste sig af at være indehavere af en verdensrekord.

17.021 danskere har tilmeldt sig distancen på 1,6 kilometer, der kaldes One Mile, og det er dermed verdens største One Mile-løb.

Tidligere har London været indehaver af rekorden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu