ANNONCE

Kronprinsen laver for lidt olympisk arbejde

15. januar 2012 11:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kronprinsen laver for lidt olympisk arbejde
Billede mangler

Siden Kronprins Frederik i 2009 blev Danmarks repræsentant i den Internationale Olympiske Komite, IOC, har han kun deltaget i to bestyrelsesmøder i Dansk Idræts-Forbund.
Omvendt har han været fraværende til 19 møder. Det skriver Politiken.
Ifølge det såkaldte OL-charter og de interne regler i Danmarks Idræts-Forbund, skal han som IOC-medlem også være medlem af DIF’s bestyrelse. Men her har han altså været en yderst sjælden gæst.
Og i de to møder, hvor han har været tilstede, har Kronprins Frederik udelukkende været med i nogle temadiskussioner om idrættens internationale arbejde.
Det er slet ikke godt nok, lyder det fra en række kilder, som Politiken har talt med.
“Jeg så meget gerne, at han kom oftere – det skal jeg ikke lægge skjul på,” siger kasserer og bestyrelsesmedlem Hans Christian Hansen fra Danmarks Idræts-Forbund, DIF, til Politiken.
Flere medlemmer af DIF’s bestyrelse roser dog omvendt kronprinsesn for at deltage flittigt i præmieoverrækkelser og gallaarrangementer.
Victor Feddersen, der er formand for DIF’s aktivkomite, er ligesom Hans Christian Hansen ikke imponeret og kronprinsens organisatoriske arbejde.
På spørgsmålet om, hvorvidt kronprinsens arbejdsindsats svarer til forhåndsforventningerne, siger han:
“Nej, det kan jeg svare nej til. Jeg havde forventet noget mere,” siger den tidligere OL-roer til Politiken.
DIF og kongehuset oplyser samstemmende, at kronprinsen har valgt at have status som observatør – og ikke som medlem. Men det er en omgåelse af de olympiske regler, siger sportsadvokat Jens Bertel Rasmussen.
“Der er en pligt til, at IOC-repræsentanten er medlem af DIF’s bestyrelse – uanset hvem personen er. En observatørstatus opfylder hverken DIF’s vedtægter eller IOC’s charter,” siger han til Politiken.
Også professor og OL-historiker Jørn Hansen fra Syddansk Universitet mener, den særlige ordning er i strid med OL-ånden.
“Kronprinsen har pligt til at sidde i bestyrelsen. Her er der lavet en fortolkning, som ikke lever op til ånden i det olympiske charter. Man fortolker reglerne lemfældigt,” siger han til Politiken.
Kronprins Frederik har ikke ønsket stille op til interview.
Hans privatsekretær Morten Roland Hansen siger:
“Jeg er meget uenig i kritikken. Kronprinsen opfylder til fulde sine forpligtelser i charteret. Som IOC-medlem er man bl.a. forpligtet til at ‘overvåge’ de olympiske initiativer i det pågældende land. Det gør kronprinsen, idet han modtager dagsordener og bestyrelsesmateriale fra DIF,” udtaler han til Politiken.
Kulturminister Uffe Elbæk (R) afviser at blande sig i den konkrete diskussion, men siger:
“eg har en forventning om, at når man påtager sig en bestyrelsesopgave, så udfylder man også sin rolle. Men i forhold til DIF er det op til dem selv at tage diskussionen. Det vil jeg ikke blande mig i,” siger han til Politiken.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu