ANNONCE

Kronprinsen på æbletur med udsatte børn

24. august 2019 20:30 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

22 børn og deres forældre fik sig noget af en overraskelse, da de fandt ud af, hvem turens hemmelige gæst var.

Danmarks kronprins Frederik er protektor for Red Barnet. Lørdag gav han børn og forældre en glædelig overraskelse.

Det skriver Red Barnet i en pressemeddelelse.

Lørdag formiddag stod i æblernes tegn, da Red Barnets familieoplevelsesklub i Maribo var på udflugt til æblernes ø Fejø.

Klubbens 22 børn og deres forældre fik sig noget af en overraskelse, da de fandt ud af, at turens hemmelige gæst var Red Barnets mangeårige protektor H.K.H. Kronprins Frederik.

Der blev plukket og presset æbler , da Red Barnets familieoplevelsesklub fra Maribo fik besøg af Red Barnets protektor under klubbens sommerbesøg på Fejø. Og selv om samværet mellem æbletræer og brombærbuske var af royal kaliber, var stemningen mellem børn og Kronprinsen hyggelig og afslappet.

Fjerde gang

Det er fjerde gang, Kronprinsen er med en af Red Barnets 72 oplevelsesklubber på tur. Noget, som hver gang spreder stor begejstring blandt børnene og hos Kronprinsen.

– Det er en fornøjelse at være protektor for Red Barnet. Det er en af mine ældste og længst varende protektioner – besøget i dag vidner jo også om, at den er tidløs. Den giver mig en masse gode og personlige oplevelser, og jeg kan se, at det hjælper at lave arrangementer som det her. Der skal ikke så meget til at give børn og deres forældre en meget mindeværdig dag, siger kronprins Frederik.

Naturen som legeplads

Der blev også tid til både æblebowling og æblekast mellem de bugnende æbletræer, før kronprinsen og børnene satte sig til rette i en flot pyntet vogn, der var spændt bag æbleplantagens traktor.

Kronprinsen lettede på kasketten og børnene jublede om kap med fuglenes kvidren, mens de fik en bumpende køretur på plantagens marker med Fejøs billedskønne natur som kulisse. Og netop naturen spiller en stor rolle for både familieoplevelsesklubberne og kronprinsen.

– Her får børnene lov til at boltre sig, og de får oplevelsen af at se et æble blive til most. Det overgår i virkeligheden en tur i et tivoli eller en anden aktivitetspark. Igen ser vi, at naturen er et nemt, godt og givende sted for os alle. Og igen tager jeg troen på, at man kan gøre en forskel, med mig hjem. Vi kan nå ud til rigtig mange takket være Red Barnets familieklubber, som både tænker og agerer lokalt. Det er en fornøjelse at se, og det gælder alle de steder i Danmark, jeg har været med, siger Kronprinsen og sender i samme omgang en hilsen til de frivillige, som driver Red Barnets familieoplevelsesklubber.

– De frivillige er uundværlige. I Danmark kan vi være stolte over, at vi har det frivillighedsgen i os, og det er så flot, at der er steder, der stiller sig til rådighed for sådan en dagudflugt, siger Kronprinsen.

Vigtig dag for Red Barnet

Red Barnets generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen, som også var med på dagens æbletur, sætter stor pris på Kronprinsens besøg.

– Det er jo først og fremmest en kæmpe oplevelse for børnene, at Kronprinsen prioriterer at bruge tid på dem. Og så er det rigtig vigtigt for Red Barnet, at kronprinsen vil komme her og være med til at sætte fokus på det arbejde, vi laver med børn, der til daglig har en del mere at kæmpe med end deres klassekammerater. Det sender også et signal til de frivillige om, at deres arbejde er værdsat og vigtigt. Uden alle vores fantastiske frivillige kunne vi ikke gennemføre vores indsatser for børn i Danmark. Børnene oplever nærværende voksne som virkelig vil dem, de knytter gode venskaber og får nogle oplevelser, som de ellers ikke ville få, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Dagens udflugt blev rundet af med en stor bunke halmballer, som Kronprinsen og børnene byggede et flot slot ud af med både tårn, broer og hemmelige gange.

Familieoplevelsesklubben Maribo har netop fejret 7-års fødselsdag og drives af 15-20 frivillige.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu