ANNONCE

Kronprinsen tvunget til aflysning

19. maj 2020 21:03 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Royal Run 2020 er nu officielt aflyst - men vender retur i 2021.

Kronprinsen tvunget til aflysning
Kronprins Frederik tvunget til at aflyse sin løbefest i 2020. Foto: Scanpix

Kronprins Frederik satte i den grad ringe i vandet, da han i anledning af sin 50 års fødselsdag indvarslede Royal Run. En løbefest uden lige med “hele Danmark” som deltager. Det blev så stor en succes, at løbet vendte retur i 2019.

Nu skriver vi 2020, og det var endnu engang planen, at Royal Run skulle besøge forskellige danske byer med løbeglade danskere, men det har coronakrisen nu officielt sat en stopper for, oplyser Kongehuset tirsdag.

Royal Run 2020 er altså officielt aflyst. “På grund af udbredelsen af coronavirus/COVID-19 og følgerne heraf for samfundet blev 2020-udgaven af Royal Run i første omgang udsat fra juni til september. Men nu har en enig styregruppe besluttet, at Royal Run 2020 aflyses helt”, skriver Kongehuset.

En glædelig nyhed

Midt i tristessen er der dog godt nyt. Løbet vender tilbage i 2021. Det bliver den 24 maj spredt over byerne Sønderborg, Aalborg, Odense og København/Frederiksberg samt Rønne (uden kongelig deltagelse). Den 17. maj begynder løbet uofficielt i Nuuk.

Tronarvingen glæder sig over, at det allerede nu ligger fast, at løbet – der er hans hjertebarn – vender tilbage næste år.

– Royal Run har på få år udviklet sig til en dag med fest, farver og frem for alt et fantastisk løbefællesskab på tværs af landet. Tusindvis af mennesker har bakket op, både som deltagere og som tilskuere – det har været en sand folkefest. Men at samle så mange mennesker i starten af september i år virker ikke længere realistisk. Royal Run vil ganske enkelt ikke kunne afvikles i den ånd, som har kendetegnet løbet – et samlingspunkt for danskerne på tværs af alder, på tværs af kongeriget.

– Jeg vil i stedet, sammen med min familie, se frem mod pinsen 2021, hvor vi forhåbentligt kan samles igen til et Royal Run, som vi kender det. Indtil da håber jeg, at alle bevarer glæden ved løb og fysisk udfoldelse, siger han.

Tilmeldinger fra 2020 overføres til 2021 – med mindre refundering ønskes.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu