Kronprinseparret møder paven: Derfor havde mødet helt særlig betydning

9. november 2018 07:37 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Kronprinseparret mødte pave Frans torsdag, men inden mødet var der en masse forbehold.

I disse dage er kronprinsesse Mary og kronprins Frederik på officielt besøg i Italien.

Udover deltagelsen i et storstilet dansk erhvervsfremstød i landet, så har parret også fået mulighed for et ekstraordinært møde med lederen af den katolske kirke, pave Frans.

Og det besøg indebar alt, hvad man kunne forvente af et møde med kirkens overhoved – det var Schweizergarden, der stod parat med de ikoniske hellebardere.

Et privat møde

Audiensen med pave Frans fandt sted i det Apostolske Palds, som er der, hvor paven officielt bor. Og som ægte gæster, der havde kronprinseparret også forberedt gaver til gæstgiveren. Disse gaver blev givet til paven i paladsets bibliotek – og her fik paven blandt andet en speciallavet vase fra Den Kongelige Porcelænsfabrik med kronprinseparrets eget monogram.

Det var særligt vigtigt for kronprinsen at møde paven, da Frederik i fremtiden vil være overhovedet for den danske folkekirke. Kronprinsesse Mary var under mødet klædt i tøj, der matcher de regler, der er i den katolske kirke. Derfor bar hun nemlig et luftigt slør i sort, som udviser respekt for kirkens overhoved.

I galleriet ovenfor kan du se billeder fra parrets møde med paven.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu