ANNONCE

Kronprinsesse vinder homo-pris

3. marts 2021 06:11 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Svenske Victoria har modtaget fornem hæder for sin støtte til ikke-heteroseksuelle minoriteter

Kronprinsesse Victoria er blevet hædret som ‘Årets Heteroseksuelle’ i Sverige i 2021 ved ‘GayGala 2021’. Bag udnævnelsen står QX, der er Sveriges største magasin for ikke heteroseksuelle – eller  LGBTQ-fællesskabet.

Dommerpanelet, der har peget på kronprinsessen, er magasinets læsere. Det skriver blandt andet Royal Central, som også nævner, at det blandt andet er hendes tale i forbindelse med åbningen af ‘Stockholm Pride’ i 2020, der ligger bag valget.

Takkede og talte

QX har efterfølgende været inviteret indenfor i kronprinsessens hjem, Haga Slot, til et fotoshot og for at tale med hende om prisen. Den lejlighed benyttede hun til at takke og tale til magasinets læsere.

”Jeg er virkelig stolt af og glad for den fine pris fra QXs læsere. Det betyder meget for mig. Tak! Det sidste år har været en udfordring på forskellige måder. I mange dele af verden er menneskerettighedsarbejdet blevet hæmmet eller forhindret af pandemien,” sagde kronprinsessen, der har delt sine ord og et par fotos fra besøget på kongehusets Instagram-profil.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

I talen understreger hun samtidig, at et nu er særlig vigtigt, at fortsætte med at arbejde hver dag for en verden, hvor LGBTQI-mennesker får mulighed for at leve i frihed og uden undertrykkelse. En verden, hvor man kan være, lige som man er og være stolt af det.

Et fælles ansvar

På grund af covid-19 pandemien foregik Stockholm Pride sidste år, det var i august måned, digitalt, og her holdt Victoria en aldeles tankevækkende åbningstale.

“Stockholm Pride er ikke bare en sommerfestival. Det er en fest, men det er også en manifestation af menneskerettighederne. Det er seriøsitet – og glæde. Det er en påmindelse om de fremskridt, der er gjort – men også om alt det, der stadig skal gøres. Det ansvar hviler på os alle. På dig og på mig. Vi må ikke være tavse. Vi skal tale for dem, der ikke tør, må eller kan,” sagde hun blandt andet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu