ANNONCE

Kronprinsessen sætter ord på Joachims blodprop

19. august 2020 20:45 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Til Billed-Bladet fortæller kronprinsesse Mary, at familien har været i løbende kontakt med hinanden.

Kronprinsessen sætter ord på Joachims blodprop
Nu sætter kronprinsessen ord på svogerens blodprop. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Prins Joachim blev ramt af en blodprop i hjernen i slutningen af juli forårsaget af en pludselig dissektion af en arterie.

Prinsen opholdt sig på familiens franske vinslot, Chateau de Cayx, hvorfra han blev hastet på hospitalet og efterfølgende opereret.

Grundet en hurtig indsats ventes han – ifølge lægerne – at komme sig uden fysiske følger og andre mén, har kongehuset oplyst.

Under hele forløbet har det været kongefamiliens ønske, at prinsen får den nødvendige ro.

Tidligere denne måned besøgte kronprins Frederik sin et år yngre lillebror, og for første gang sætter hans svigerinde, kronprinsesse Mary, nu ord på situationen.

Det skete foran den fremmødte presse – heriblandt Billed-Bladet – der stillede et par spørgsmål til kronprinsessen under WWF Verdensnaturfondens udsætning af sømrokker i Kattegatcentret i Grenaa, som hun deltog i.

– Min mand har, som I alle (pressen, red.) ved, været nede at besøge sin bror og kom hjem meget glad og lettet over at se den bror, han kender, og som har det godt og var ligeså snakkesalig, som han altid har været, sagde kronprinsesse Mary til pressen.

Også prins Joachims tidligere hustru, grevinde Alexandra, som er mor til hans to ældste børn, prins Nikolai og prins Felix, har tidligere i august gennem sin privatsekretær udtalt sig om situationen.

– Det hele kom som et stort chok for os, da vi jo netop havde afsluttet nogle fantastisk skønne feriedage sammen på Chateau de Cayx i forbindelse med prins Felix’ fødselsdag, sagde hun til Se og Hør.

– Mine sønner har heldigvis løbende været i kontakt med deres far under indlæggelsen. Vi sender i dag – som alle de andre dage – mange varme tanker til hele familien i Frankrig, understregede grevinde Alexandra via sin privatsekretær til ugebladet.

Prins Joachim, hans hustru, prinsesse Marie, og parrets to fælles børn, prins Henrik og prinsesse Athena, opholder sig fortsat på Chateau de Cayx i Frankrig.

Ro til at hele

Da nyheden om prinsens blodprop kom frem, var der også en melding fra dronningen.

Hun opfordrede nemlig medierne til at lade prinsen og hans familie få fred til at hele.

Kongehuset har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger, men det er Hendes Majestæt Dronningens ønske, at familien får ro fra offentligheden under indlæggelsen. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie er hos sin mand,” skrev Kongehuset i en den officielle pressemeddelelse.

Normalt er dronningen også på ferie på slottet i Cayx, men sådan blev det ikke i år formentlig grundet coronavirus.

Den 22. juli fejrede hele familien, at prins Felix blev 18 år gammel. Der var prins Felix’ mor grevinde Alexandra også til stede på slottet.

Fransk interview

Blot få timer før blev prinsen interviewet af et fransk medie, skriver Ekstra Bladet.

Det var det franske medie La Depeche, der interviewede prinsen på Cayx, hvor han og familien nød ferien frem til prinsens indlæggelse.

Mediet talte med prins Joachim i 45 minutter. Og ifølge mediet viste den danske prins ingen tegn på et ustabilt helbred.

Som det hører sig til, blev der også taget et foto af prins Joachim og hustruen prinsesse Marie.

Interviewet handlede blandt andet om, hvad prinsen og familien skulle bruge ferien på, samt hvorfor Cayx er et så yndet sted at være for den danske prins.

– Her er den smukkeste balkon i Frankrig. At kunne nyde det er et af mine største privilegier. Det er svært at undvære.

– Min første udlandsrejse var til Lot. Min far blev født her. Jeg kommer her næsten hvert år, især om sommeren. Det er en ejendom, som er særlig tæt på mit hjerte, fordi jeg har haft fantastiske øjeblikke med min familie, og det har altid været med denne fantastiske udsigt, sagde prinsen med entusiasme til mediet.

Senere samme dag, hvor prinsen var blevet interviewet, blev han altså hasteindlagt og opereret.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu