ANNONCE

Krudt og kugler skal bekæmpe pirater

10. februar 2012 10:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Krudt og kugler skal bekæmpe pirater
Billede mangler

Det skal være nemmere for danske skibe at have vagter og våben ombord, så de er udrustet i eventuelle konfrontationer med pirater.
Sådan lyder det fra justitsminister Morten Bødskov (S), som i dag fremsætter et nyt lovforslag, som skal sikre rederiernes og skibenes mulighed for selvforsvar yderligere.
“Der er pirater i visse dele af farvandene rundt omkring på kloden, og derfor vil regeringen gøre det nemmere, så man kan få en generel våbentilladelse frem for i dag, hvor Justitsministeriet og politiet er inde og godkende hver enkelt vagt og hver eneste våbentype,” siger Morten Bødskov til Newspaq.
De danske rederier har efterspurgt, at det blev nemmere at få tilladelse til at have både vagter og våben ombord, når de sejler igennem risikofyldte farvande.
Justitsministeriets lovforslag indebærer, at det bliver lettere for rederierne at indgå samarbejde med vagtfirmaer. I stedet for at Justitsministeriet og politiet skal godkende alle våben og vagter, får rederierne selv ansvaret for at tjekke vagtfirmaernes tilladelser, vagternes straffeattester og skabe sikkerhed om firmaernes våbentyper og lovmæssige opbevaring af våbene.
“Inden for den ramme er det vores vurdering, at det bliver nemmere for rederierne, og det er der behov for, fordi truslen for pirateri er desværre stadigvæk meget stor,” siger Morten Bødskov.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu