ANNONCE

Krydderi tilbagekaldes efter salmonellafund

29. august 2018 15:30 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er solgt over hele landet.

Kardemomme, i poser på 100 gram, tilbagekaldes onsdag af virksomheden Biogran A/S. Fødevarestyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at der er fundet salmonella i produktet.

Newsbreak.dk har talt med Anders Kok, direktør i Biogan A/S. Han fortæller, at Biogan har købt et parti kardemomme, som hos Biogan er blevet poset om til 100 grams poser, der sælges i dagligvarebutikker og helsekostbutikker landet over.

Når en virksomhed som Biogan køber et parti krydderier, følger der en analyse med, der viser, at der ikke er eksempelvis salmonella i produktet. Biogan er én blandt flere virksomheder, der har købt et parti kardemomme fra samme batch hos en ekstern leverandør.

– Der er så en anden virksomhed, der har analyseret et parti fra samme batch, og de har fundet salmonella, fortæller Anders Kok.

Om det betyder, at der også er salmonealla i det parti, Biogan A/S har brugt, det er uvist. Sikkert er det, at man for at være på den sikre side har tilbagekaldt de 350 poser med krydderi, der er blevet leveret til butikker andet over.

Spis det ikke

Problemet i dette tilfælde er, fødevaresikkerhedsmæssigt, at krydderiet kan bruges i retter, der ikke varmebehandles. Der er derfor risiko for smitte med salmonella, hvis man indtager krydderiet.

Den tilbagekaldte fødevare har følgende data:

Kardemomme økologisk​
Nettoindhold: 100 gram
Bedst før dato: 01/05/2020
Stregkode: 5704297243212​

Fødevarestyrelsens råd til forbrugere, der har købt produktet, er at levere det tilbage eller smide det ud.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu