Krydstogtsmareridt slut for 4.000 passagerer

15. februar 2013 06:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Krydstogtsmareridt slut for 4.000 passagerer
Foto: Colourbox.

USA: Et havareret krydstogtskib med 4.000 passagerer om bord er endelig nået i land fire dage efter en brand i motoren gjorde, at skibet mistede elektricitet og måtte drive hjælpeløst rundt i Den Mexicanske Golf, skriver BBC.

 

Carnival Triumph nåede den amerikanske kystby Mobile i delstaten Alabama klokken 21.25 lokal tid.

Det kan tage op mod fem timer, før alle passagerer igen har landjord under fødderne. Varm mad, tæpper og mobiltelefoner venter på dem i et nødcenter, fortæller en talsmand for krydstogtfirmaet Carnival Corp.

Passagererne har fortalt om problemer med kloakvand på gangene, dårlig sanitet og manglende adgang til toiletter og lange køer for at få mad.

Carnival Corp ejer også Costa Concordia, som stødte på grund ud for den italienske kyst og sank sidste år i en ulykke, hvor 32 mistede livet.

De hårdt prøvede passagerer vil blive kørt til Galveston i Texas eller New Orleans, hvor der er lejet 1500 hotelværelser til dem.

En passager fortæller til NBC, at forholdende på skibet var »ekstremt forfærdelige.«

»Der var ingen elektricitet eller toiletter, der fungerede,« siger Janie Baker ,der måtte bruge plastikposer, når hun skulle på toilettet.

»Det var et mareridt,« fortæller hun.

Janie Baker havde sammen med sine venner sovet med redningsveste på om natten af frygt for at skibet skulle synke.

Carnival Group siger, at man vil tilbyde passagererne at få pengene refunderet, et nyt krydstogt og 500 dollar (2800 kroner) oveni.

Ingen kom til skade under branden i motorrummet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu