KU: Barfoed sjofler konservativ EU-skepsis

30. januar 2013 16:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
KU: Barfoed sjofler konservativ EU-skepsis
Foto: Wikipedia.

Det Konservative Folkeparti har ikke ændret holdning til EU, og partiet støtter ikke den EU-skeptiske linje, som den konservative britiske premierminister, David Cameron, lægger for dagen.

 

Det var meldingen fra partiformand Lars Barfoed (K), der i et interview med P1 Orientering tirsdag slog fast, at den konservative EU-politik er den samme, som den altid har været.

Men det er ifølge Konservativ Ungdom (KU) i direkte strid med det nye partiprogram, som det konservative landsråd vedtog sidste år. Ungdomsorganisationens formand, Kristoffer Beck, rejser nu sagen i partiets hovedbestyrelse for at få fastslået, hvordan EU-politikken skal tolkes.

– Nu er jeg efterhånden træt af at høre folketingsgruppens tolkning af, at EU-politikken overhovedet ikke blev ændret på landsrådet tilbage i september. Min og mange andres opfattelse af det nye politiske program er, at vores EU-politik er blevet ændret markant, siger KU-formanden.

Ungdomsorganisationen er helt på linje medden britiske premierminister Camerons visioner for fremtidens EU. Han ønsker blandt andet mere effektive beslutningsgange, mere magt til medlemslandene og de nationale parlamenter, samt mere fleksibilitet i samarbejdet mellem landene.

Kristoffer Beck kalder det forfriskende, at David Cameron stiller spørgsmålstegn ved, om det der foregår i Bruxelles rent faktisk gavner medlemmerne.

– Jeg havde håbet, at Lars Barfoed og resten af folketingsgruppen ville følge efter vores konservative venner i Storbritannien og presse på for at reformere EU-samarbejdet. Det ville faktisk være helt oplagt i forhold til vores nye partiprogram, siger KU-formanden.

I partiprogrammet står der, at de Konservative er »kritiske over for den udvidende fortolkning af de fælles regler, som EU-domstolen ofte anlægger«.

– Vores udgangspunkt er et samarbejde mellem selvstændige stater, hvor de enkelte nationalstaters suverænitet respekteres, og hvor vi styrker de nationale parlamenters rolle, hedder det i programmet.

I Storbritannien har David Cameron bebudet en folkeafstemning om landets medlemskab af EU. Helt så vidt er der ikke behov for at gå i Danmark, mener de unge konservatives formand.

– Det er trist, hvis det skal være sådan, at bureaukraterne i EU først gider høre på et medlemsland, når det truer med at gå, siger Kristoffer Beck.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu