ANNONCE

Kujonkaptajn: Jeg snublede ned i redningsbåd

18. januar 2012 14:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kujonkaptajn: Jeg snublede ned i redningsbåd
Billede mangler

De italienske myndigheder er nysgerrige efter at forstå, hvorfor kaptajnen af det kuldsejlede krydstogtskib Concordia befandt sig i en redningsbåd, mens tusindvis af panikslagne passagerer var ved at blive evakueret.
I første omgang har de efter et tretimers forhør fået følgende søforklaring.
“Passagererne skyllede ud på dækket og tog redningsbåde ved overfald. Jeg havde ikke engang har en redningsvest, fordi jeg havde givet den til en af passagererne. Jeg prøvede at få folk op i bådene på en ordentlig måde. Pludselig, da skibet var i en 60 til 70 graders vinkel, snublede jeg og endte i en af bådene. Det er sådan, jeg endte der,” forklarede Francesco Schettino ifølge The Telegraph.
Det tog efterfølgende Fransesco en time at kravle ud af båden.
Mens redningsaktionen fandt sted, var Fransesco i telefonisk kontakt med kystvagten, som forsøgte at vejlede ham i, hvordan han skulle sikre kvinder og børn.
Da kystvagten fandt ud af, at kaptajnen befandt sig i en båd, fandt en usædvanligt alvorlig samtale sted.
Kaptajnen blev bl.a. spurgt, om han nægtede at parere ordre, da kystvagten krævede, at han kravlede tilbage på skibet for at hjælpe mandskabet med at redde passagerene.
I den situation bønfaldt han kystvagten med et “please, please”. Det fik kystvagten til at sige, at der ikke var andre muligheder end at kom tilbage på skibet.Læs hele samtalen her, eller hør den oprindelige version (engelske undertekster, red.).
Kilde: The Telegraph

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu