ANNONCE

Kuldechok: Her skal hundeejere passe på

30. november 2020 08:35 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Når vinteren banker på, så stiger risikoen for, at menneskets firbenede venner bliver syge - og potentielt kommer i livsfare.

Ifølge Dyreformidlingens hjemmeside kan små hunde reelt være truet på livet, hvis temperaturen når ned på bare syv frostgrader, mens de lidt større lider, når det dykker til 13 frostgrader.

Allerede ved fire graders frost bør du udvise særdeles stor agt, hvis kæledyret skal luftes på en gåtur. Derfor bør du begrænse længden.

Agria Dyreforsikring har samlet seks råd til hundejere, så de kan forberede sig bedst muligt på vinterens komme. Dem kan du se i galleriet over artiklen her.

“Det er vigtigt, at hundeejere er opmærksomme på, at med kulde og sne stiger risikoen for skader”, har Agria Dyreforsikring tidligere skrevet i en pressemeddelelse.

Men der findes en masse, som du selv kan gøre for at sikre hundene i det kolde vintervejr.

I galleriet øverst har Dogs Naturally Magazine set nærmere på, hvordan du får din hund trygt gennem vinteren.

Gode ting til hundeklædeskabet

Hvis du gerne vil kaste dig ud at købe varmt beklædning til din hund, er der særligt få ting, som kan være fornuftige at investere i.

Til de helt små hunderacer og til hundehvalpe fungerer det bedst med en heldragt, der også dækker deres ben. Til større hunde kan heldragten sagtens byttes ud med et dækken, der isolerer hundens ryg og mave. Mens også ældre hunde, der lider af slidsygdomme som eksempelvis gigt, kan have godt af et dækken.

Til jagthunde kan det være en fordel at gøre brug af et vandsugende og varmende dækken efter aktivitet i våde omgivelser, så hunden ikke bliver afkølet i pauserne mellem jagt.

Det kan også være en god idé at købe sko eller støvler til din hund. De beskytter blandt andet mod salt på vejen.

Et andet plus ved at give din hund overtøj på er, at langhåret hunde også slipper for at svine deres pels til, hvilket betyder, at du slipper for mere snavs i hjemmet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu