ANNONCE

Kuldechok: Sådan sparer du tusindvis af kroner

3. oktober 2020 21:40 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Når det er koldt udenfor bliver det pludselig sæson for tændte radiatorer og mere tid indenfor.

Det kræver næppe en doktorgrad at fornemme, at sommeren efterhånden er et overstået kapitel. Der har været enkelte små perioder, hvor vejret har fået en opblomstring og været til den lune side, men den dystre sandhed er, at varmen fortager og efterårskulden og mørket er over os.

Det koldere vejr betyder for langt de fleste af os, at vi skal til at skrue på termostaterne i hjemmet, men selvom man pludselig skal til at skrue på termostaterne, så er der faktisk mange ting, som du kan gøre – uden at din varme og elregning sprænger budgettet totalt.

Tidligere har Hovedstadens Forsyningsselskab, Hofor, kommet med en række råd i i en pressemeddelelse.

Det handler især om at sørge for, at der er den rigtige fremløbstemperatur i fjernvarmesystemet. Ifølge Hofor kan man spare op til 2000 kroner om året på den måde.

– Vi ser ofte, at man her i fyringssæsonens begyndelse indstiller varmeanlægget, som var det hård januarfrost udenfor. Men det er faktisk en god ide at tænde langsomt og nøjes med at sætte termostaten på fjernvarmeanlægget, så temperaturen på vandet, der løber frem til radiatorerne, er på mellem 35-40 grader i begyndelsen af fyringssæsonen, og så skrue gradvist op for varmen i takt med det bliver koldere udenfor, udtaler projektleder Jimmi Eiberg fra Hofor.

I galleriet kan du se, hvordan du kan spare penge på både varme- og elregningen.

Styr på vinduerne?

Newsbreak har tidligere skrevet om utætte vinduer. Den slags er nemlig en stor udgift, hvis du undrer dig over en stor varmeregning. Ifølge Bolius kan det faktisk betyde, at op mod 33 procent af husets varme slipper ud gennem husets vinduer hvis de er utætte.

Der findes dog nogle ret enkle måder, du kan bruge til at undersøge, om dit vindue er utæt, og ér det det, findes der lette og knap så lette løsninger.

Dem kan du se i artiklen her: Hvor tætte er dine vinduer?

Fakta

Følg også disse nemme råd og spar endnu flere penge

  • Alle radiatorer i samme rum bør indstilles ens og ‘tænde’ samtidigt. Det er bedre med fire radiatorer, der varmer lidt hver, end én der bare banker løs.
  • Alle rum i boligen skal helst være opvarmede – også soveværelset, men luk døren hvis du foretrækker det lidt køligere.
  • Stil termostaten på radiatorerne på mellem tre og fire. Så vil temperaturen ligge på mellem 19 og 22 grader. Hver grad betyder en stigning på fem procent rent prismæssigt.

Kilde: Hofor

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu