ANNONCE

Kult-ikon er pludselig død

24. september 2019 10:40 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Sid Haig, der i visse kredse var lidt af et ikon, døde pludselig i weekenden. Han blev 80.

Sid Haig, der er særdeles kendt i horrorfilm-kredse, døde lørdag ganske pludselig. Nyheden kom frem, da den 80-årige skuespillers kone Susan L. Oberg meddelte dette i et opslag på Instagram.

“Mit lys, mit hjerte, min ægte kærlighed, min konge, den anden halvdel af min sjæl, Sidney, har forladt denne verden for den næste”, skrev hun sammen med et billede, der forestiller to, der holder i hånd. Givet Sid og Susans egne hænder.

Artiklen fortsætter under videoen

Det er endnu ikke vidst, hvad skuespilleren er død af, men flere medier beretter om, at han for nylig var involveret i en faldulykke i sit hjem i Californien. Ingen har bekræftet, at de to ting er forbundet.

Kom som et chok

Ifølge Instagram-opslaget var det tilsyneladende ikke ventet, at Haig – der er født Sidney Eddie Mosesian – skulle dø. Susan Oberg skriver i hvert fald, at “Han elskede familie, venner og fans. Dette kom som et stort chok for os alle”. Kort efter nævnes dødsdatoen 21. september.

Den 80-årige skuespiller er bedst kendt som tankpasser-klovnen Captain Spaulding i den outrerede musiker Rob Zombies horror-trilogi, der bygger på House of 1000 Corpses og fortsætter med The Devil’s Rejects fra 2005. 16 september i år havde sidste del – 3 From Hell – så premiere i hjemlandet. Den nåede han lige at få med.

Foruden de tre film har Haig medvirket i et hav af spillefilm og TV-serier af varierende kvalitet og status. Hans særegne udtryk fangede dog mester-instruktør Quentin Tarantino så meget, at han skrev en rolle specifikt til Sid Haig, da han lavede filmen Jackie Brown.

Jackie Brown har Pam Grier i hovedrollen. Hun har tidligere arbejdet sammen med Sid Haig, der tidligt i sin karriere var en stor stjerne indenfor subgenren blacksploitation.

“Ægtemand, far, bedstefar, ven. Godnat, min elskede. Vi finder hinanden en anden gang. Jeg elsker dig”, slutter Susan Obergs opslag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu