Prinsessen er ikke den rigtige prisvinder

Ikke alle er udelt begejstrede for valget af prinsesse Sofia som 'Årets Corona-helt'.

Langt fra alle billiger, at netop prinsesse Sofia nu er blevet hædret som ‘Årets Corona-helt’i Sverige. Klik videre i galleriet for flere billeder. Foto: Scanpix/ TT News Agency/Jonas Ekstromer via REUTERS.
Langt fra alle billiger, at netop prinsesse Sofia nu er blevet hædret som ‘Årets Corona-helt’i Sverige. Klik videre i galleriet for flere billeder. Foto: Scanpix/ TT News Agency/Jonas Ekstromer via REUTERS.
Udgivet Opdateret

Verden over har frivillige i hobetal bidraget til kampen mod corona-pandemien. Et af de mere prominente navne, der har ydet en særlig indsats, er svenske prinsesse Sofia.

Det har nu indbragt hende prisen som ‘Årets Corona-helt’, som er en af flere titler, kommunikations-virksomheden Consid uddeler i den årligt tilbagevendende ‘Hverdagens Helte’ prisuddeling i Sverige.

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for, at det netop er hende, der er blevet peget på. Det skriver Svensk Damtidning.

Kort efter pandemien ramte Sverige gennemførte prinsessen et intensiv pleje-kursus for derefter at melde sig som frivillig hjælper på sygehuset ‘Sophiahemmet’ i Stockholm.

Det er det initiativ, der har indbragt hende den fornemme pris.

”H.K.H Prinsesse Sofia er vores kongelige ikon, der valgte at tage den hvide kittel på og arbejde midt i epicentret af Covid-19-pandemien. ‘Sofiahemmet’ blev styrket og det svenske folk blev yderligere gjort opmærksom på, hvor alvorlig pandemien er. Hun er blevet rost overalt i verden for sin corona-indsats,” står der i Consids motivation til valget af prinsessen.

Men på de sociale medier er der flere, der udtrykker undren over valget og kalder det et PR-stunt af Consid.

“Alle de andre, der sætter deres liv på spil for at tage sig af corona-patienter, hvilken pris får de? De, der slider dag og nat iført ‘rumdragt’, hvordan skal de anerkendes. Det er godt, hun har hjulpet, men hun er ikke den, der har udført det ‘største’ job. Det er en ommer. Gør det rigtig,” lyder det blandt andet fra en bruger.

Prinsesse Sofia anerkendes generelt for sin indsats, men mange giver udtryk for, at hun ikke den, som har gjort mest for corona-patienterne i Sverige.

Blandt de øvrige nominerede til prisen var blandt andre Sveriges stats-epidemiolog Anders Tengell, som under hele corona-forløbet har arbejdet med anbefalinger til, hvordan svenskerne skal agere under krisen.

Powered by Labrador CMS