Skip to main content

Deltager i premiere på film om forgænger

Gallapremieren på den nye danske storfilm "Margrete den Første", bliver overværet af dronning Margrethe

Dronning Margrethe deltager i gallapremieren på storfilmen om Danmarks første kvindelige regent "Margrete den første". Hun blev modtaget af instruktør på filmen, Charlotte Sieling, og skuespillerinden Trine Dyrholm som spiller filmens hovedrolle som middelalderdronningen.
Dronning Margrethe deltager i gallapremieren på storfilmen om Danmarks første kvindelige regent "Margrete den første". Hun blev modtaget af instruktør på filmen, Charlotte Sieling, og skuespillerinden Trine Dyrholm som spiller filmens hovedrolle som middelalderdronningen.Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

For 624 år siden samlede én kvinde Danmark, Norge og Sverige i et stort rigsfællesskab, Kalmarunionen.

I en ny dansk spillefilm "Margrete den Første", tegnes et portræt af Danmarks første kvindelige regent.

Ved gallapremieren på det historiske drama, ankom en anden Margrethe - nemlig den nuværende majestæt, som den sidste på den røde løber.

Hun blev modtaget af filmens instruktør, Charlotte Sieling, og hovedrolleindehaver, Trine Dyrholm, som i filmen portrætterer den legendariske dronning.

Trine Dyrholm. Dronning Margrethe deltager i gallapremiere på filmen Margrete den første i Imperial Bio i København, onsdag den 8. september 2021.
Trine Dyrholm. Dronning Margrethe deltager i gallapremiere på filmen Margrete den første i Imperial Bio i København, onsdag den 8. september 2021.Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Dronning Margrethe ll er den første kvindelige regent af Danmark efter Margrete l.

Og faktisk er der flere relationer mellem de to danske regenter.

Da dronning Margrethe i 1972 overtog tronen, tog hun titlen som Margrethe ll for at anerkende den legendariske middelalderregent Margrete, selv om sidstnævnte aldrig var dansk monark.

Derudover tilhører begge dronninger Jellingdynastiet, hvilket gør dronning Margrethe til efterkommer af middelalderdronningen bag Kalmarunionen. En union, som blev oprettet i 1397 og varede frem til 1523.

Statsminister Mette Frederiksen (S) og Bo Tengberg. Dronning Margrethe deltager i gallapremiere på filmen Margrete den første i Imperial Bio i København, onsdag den 8. september 2021.
Statsminister Mette Frederiksen (S) og Bo Tengberg. Dronning Margrethe deltager i gallapremiere på filmen Margrete den første i Imperial Bio i København, onsdag den 8. september 2021.Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Filmen fokuserer på tiden efter samlingen af Danmark, Norge og Sverige, hvor Margrete styrede riget gennem adoptivsønnen Erik af Pommern.

Det historiske drama er instrueret af den danske instruktør Charlotte Sieling, mens den garvede skuespillerinde Trine Dyrholm spiller Margrete. Derudover består rollelisten af skuespillere som Søren Malling, Morten Hee Andersen og Jakob Oftebro.

Dronning Margrethe deltager i gallapremiere på filmen Margrete den første i Imperial Bio i København, onsdag den 8. september 2021.
Dronning Margrethe deltager i gallapremiere på filmen Margrete den første i Imperial Bio i København, onsdag den 8. september 2021.Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Filmen får premiere torsdag den 16. september i biografer landet over.

Del din kommentar