En god, vred Batman

Ny Batman-film bliver rost for at være visuelt stærk med et mørkt univers. Anmeldere kalder den dog for lang

Udgivet Opdateret

Den seneste film om Batman, Matt Reeves’ "The Batman", bliver af danske anmeldere kaldt mørk og dyster - på en gennemført måde.

Og filmens nye hovedrolle, Robert Pattinson, får ros for at være "allertiders vrede Batman".

Anmeldere er således begejstrede for den ny Batman-film, som får fire ud af seks stjerner af Ekstra Bladet, Soundvenue og Jyllands-Posten.

Ifølge Ekstra Bladets anmelder forvalter den nye Batman rollen med myndighed og sikkerhed.

- Pattinson er helt klart en af de bedre bagmænd, lyder det i avisens anmeldelse.

Lever i det skjulte

Tidligere er Batman blevet spillet af stjerner som Michael Keaton, Christian Bale og Ben Affleck. Den nye mand i den sorte kappe er især kendt for "Twillight"-filmene.

I den seneste film møder man selvsagt Batman, der i to år har fungeret som Gothams beskytter, der lever i det skjulte og rydder op i byens kriminalitet.

Tidligere har blandt andre Michael Keaton, Christian Bale og Ben Affleck spillet rollen som Batman. Nu er depechen overgået til Robert Pattinson. Det klarer han godt, er anmelderne enige om.
Tidligere har blandt andre Michael Keaton, Christian Bale og Ben Affleck spillet rollen som Batman. Nu er depechen overgået til Robert Pattinson. Det klarer han godt, er anmelderne enige om.

Da højtstående personer bliver dræbt, står Batman over for sin hidtil største sag. En seriemorder efterlader ham nemlig kringlede gåder på gerningsstederne.

Skildringen af historien er ifølge Jyllands-Postens anmelder uforsonlig dyster "oplyst af blændende smukke enkeltscener".

- "The Batman" demonstrerer ganske enkelt en overlegen visuel vision gennem samfulde (og lidt vel rigelige) tre timer for det Gotham, som vores nye Batman-inkarnation huserer i, skriver avisens anmelder.

En smule lang

Ifølge Dagbladet Informations anmelder begynder filmen godt med en "meget vred, upoleret og gådeløsende forbryderbekæmper". 

Men også Informations anmelder mener, at filmen bliver for langtrukken.

- Med en spilletid på tre timer er "The Batman" dog alt, alt for lang. Der kunne snildt hakkes en time af filmen – ud med et par slåskampe, en biljagt, et par skurke, skriver dagbladet.

"The Batman" har dansk premiere torsdag.

Powered by Labrador CMS