DR-journalist arbejder videre trods fyring

Niels Lindvig har ikke meget tilovers for ledelsens behandling af personellet under fyringsrunden, der for nylig fandt sted i DR. Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Selvom radioværten Niels Lindvig er fyret, nægter han at forlade sin arbejdsplads.

Tænder man for radioprogrammet P1 Orientering, er det stadig Niels Lindvigs røst, der toner frem.

Men faktisk burde han, ifølge hans arbejdsgivere, slet ikke være der. Han er nemlig fyret.

101 medarbejdere i Danmarks Radio blev i sidste måned fyret som et led i en stor sparerunde. De fik at vide, at de var dem, der bedst kunne undværes fremover, skriver politiken.dk.

Men det er Niels Lindvig og mange andre ikke enige i. I stedet for at tage imod en fritstilling, bliver han derfor ved med at passe sit arbejde i de 12 måneder, hans opsigelsesperiode varer.

– Hvis jeg takker ja til at blive fritstillet, frasiger jeg mig retten til at føre sag mod DR. Og desuden føler jeg, at de slipper for billigt, hvis der ikke bliver sat spotlys på DR’s personalebehandling, siger Niels Lindvig til politiken.dk.

Han er i øjeblikket i dialog med Dansk Journalistforbund om en mulig retssag. Rejser han sagen, kommer den ifølge Niels Lindvig til at handle om uberettiget fyring, aldersdiskrimination og en eventuel politisk fyring.

Det er ikke kun i DR, at fyringen af Niels Lindvig har vakt genlyd. For nylig følte lektor ved Forsvarsakademiet Peter Viggo Jakobsen sig i et direkte interview nødsaget til at komme med en bøn om at genansætte den populære radiovært.

– Jeg vil bede dem genoverveje fyringen af Niels Lindvig, fordi ham kan jeg altså ikke undvære. Han er en af de få korrespondenter i Danmark, som ikke bare står og læser op af et manuskript. Han kan træde to skridt baglæns og sætte tingene ind i et historisk perspektiv, så jeg også lærer noget. Derfor opfordrer jeg ledelsen i DR til at genansætte Niels Lindvig, lød det dengang fra lektoren.

Hele sagen har skabt en noget speciel situation for den 61-årige radiovært.

– Jamen det går sgu fint. Jeg har nogle rigtig søde kolleger, som støtter mig. Der er ingen problemer, selvom min chef ikke hilser og kommer over og smalltalker ved mit bord. Men de kommer altså til at kigge på mig et år endnu, siger Niels Lindvig til politiken.dk.

Han har dog ikke meget til overs for DR’s behandling af personellet under fyringsrunden.

– Den er ringe og ganske kold, og det har den været igennem mange år – især ved fratrædelser, hvor man normalt vil være omsorgsfuld. Det er ikke mig selv, jeg tænker på, for jeg er robust og kan klare det, men der er mange, der har fået en fyreseddel hos DR, som er blevet behandlet skidt, fortæller han.

Over for Fagbladet Journalisten afviser underdirektør i DR HR, Henriette Frandsen-Melau, at forholde sig til kritikken om fyringen af Lindvig.

Newspaq

Powered by Labrador CMS