Hanks er årets værste

Dagen før, at Hollywood fejrer årets bedste film og skuespilindsatser, udpeger Razzie Awards årets værste

Udgivet Opdateret

Selv stjerneskuespillere får kritik ind imellem.

Det er tilfældet for Tom Hanks, der løber med den lidet flatterende pris for årets værste birolle i en film.

Han er lørdag blevet afsløret som en af modtagerne af dette års såkaldte Razzie Awards - oscarprisernes ironiske modstykke.

"Latexfjæs"

Ifølge juryen bag razziepriserne er Tom Hanks' indsats i filmen "Elvis" - hvor han spiller rollen som Elvis Presleys manager, Tom Parker - både "ondskabsfuld" og "korrumperet".

Juryen mener, at Hanks har "latexfjæs" i filmen.

Hanks har også fået kritik fra både anmeldere og filmfans for sit skuespil i "Elvis".

Årets værste film

Mens de bedste film og skuespilpræstationer hædres natten mellem søndag og mandag dansk tid ved det stort anlagte oscarshow i Los Angeles, må andre skuespillere og film tage til takke med en razziepris.

Prisen for årets værste film går til "Blonde", der handler om Hollywood-ikonet Marilyn Monroe.

Ana de Armas, der spiller hovedrollen som Marilyn Monroe, er imidlertid nomineret til en pris for bedste skuespillerinde ved søndagens oscaruddeling.

Uddelt siden 1980

The Golden Raspberry Awards, der er prisuddelingens officielle navn, har fejret filmverdenens største flop siden 1980.

OSCAR-UDDELING

Academy Award eller Oscar er en pris, som uddeles af det amerikanske Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) for at hylde folk i og bag filmindustriens bedste produkter. Den officielle ceremoni, hvorunder priserne uddeles, anses for at være en af de mest betydningsfulde prisuddelinger i verden og transmitteres årligt til mere end 200 lande. Oscaruddelingens opbygning og sceneshow har inspireret Grammy Awards (for musik), Emmy Awards (for fjernsyn) og Tony Awards (for teater).

AMPAS blev oprindeligt udtænkt af Metro-Goldwyn-Mayer-studiechefen Louis B. Mayer som en professionel æresorganisation for at hjælpe med at forbedre filmindustriens omdømme. Selve Oscaren blev senere indviet af Akademiet som en pris "af fortjeneste for en særlig præstation" i industrien.

Kilde: Wikipedia

Det er de omtrent 1.000 betalende medlemmer af Razzie Awards-komitéen, der udpeger årets værste film.

Tom Hanks ved premieren på filmen 'Elvis' i London i maj 2022. Hanks spiller rollen som Elvis Presleys manager, Tom Parker. (Arkivfoto)
Tom Hanks ved premieren på filmen "Elvis" i London i maj 2022. Hanks spiller rollen som Elvis Presleys manager, Tom Parker. (Arkivfoto)
Powered by Labrador CMS