-Har været det sværeste i Vild med Dans

OL-guldvinderen bruger "Vild med dans" som pause fra svømningen, der til tider kan presse hende. Men hun savner at komme hjem til sin franske forlovede

Pernille Blume har som deltager i 'Vild med dans' skullet finde ud af, hvordan hendes krop fungerer over vandet, som hun normalt befinder sig i som svømmer. - Jeg har ikke helt den samme kropskontrol på land, som jeg har i vand. Der kan være lidt med min balance, når vi snurrer rundt og sådan. Bare det at stå på en tå eller være på en hæl kan gøre, at jeg får gelében. (Arkivfoto).
Pernille Blume har som deltager i "Vild med dans" skullet finde ud af, hvordan hendes krop fungerer over vandet, som hun normalt befinder sig i som svømmer. - Jeg har ikke helt den samme kropskontrol på land, som jeg har i vand. Der kan være lidt med min balance, når vi snurrer rundt og sådan. Bare det at stå på en tå eller være på en hæl kan gøre, at jeg får gelében. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Svømmeren Pernille Blume er kommet på gyngende grund i "Vild med dans".

Fysisk er det nemlig sværere at holde balancen i danseskoene, end når hun er i sit rette element under vandet.

Men mentalt er der kommet mere ro over tingene.

Det fortæller elitesvømmeren, der med dansen tager sig en velfortjent pause fra svømmekarrieren, der til tider er psykisk hård at være i.

- Jeg tror på, at alt skal være i balance for mig. Det har været rart at kunne blive ladt op af noget andet og få sine tanker hen på noget helt andet i en periode, siger 27-årige Pernille Blume, der vandt guld ved OL i 2016 og bronze ved det seneste OL.

- Før man kan præstere - uanset hvad man skal lave - føler jeg, at det er rigtig vigtigt, at man også er der psykisk.

Håber på forbedring

Pernille Blume håber, at en større svømmeglæde vender retur, når danseeventyret er slut, og at det i virkeligheden vil gøre noget godt for hendes karriere på langt sigt, at hun har taget en pause.

- Jeg glæder mig til, at jeg skal tilbage igen. Og det er en dejlig følelse at have, siger hun.

Men det er heller ikke altid en dans på roser at øve sig igennem cha-cha-cha, slowfox og de andre nye trin, der skal læres, inden showet løber over skærmen på TV 2 hver fredag i bedste sendetid.

- Man går igennem hele følelsesregisteret i løbet af en uge, siger Pernille Blume og griner.

Har fordel af indstilling

Indtil videre er det gået ganske godt for Pernille Blume og dansepartneren, Morten Kjeldgaard, der sammen har danset sig direkte videre syv fredage i træk.

Ifølge Pernille Blume kommer man i løbet af en uges forberedelser til 'Vild med dans' gennem hele følelsesregisteret. Det starter med glæden over at lære en ny dans. Og lige så snart, der er kommet en selvsikkerhed i trinnene, bliver de finpudset. - Og så tænker man: Ej, det kan jeg faktisk alligevel ikke finde ud af, siger Pernille Blume. - Man kommer igennem en lille krise hver uge, til man står om fredagen og er sådan: Nu må vi bare gøre det så godt, vi kan. Og så må det briste eller bære. (Arkivfoto).
Ifølge Pernille Blume kommer man i løbet af en uges forberedelser til "Vild med dans" gennem hele følelsesregisteret. Det starter med glæden over at lære en ny dans. Og lige så snart, der er kommet en selvsikkerhed i trinnene, bliver de finpudset. - Og så tænker man: Ej, det kan jeg faktisk alligevel ikke finde ud af, siger Pernille Blume. - Man kommer igennem en lille krise hver uge, til man står om fredagen og er sådan: Nu må vi bare gøre det så godt, vi kan. Og så må det briste eller bære. (Arkivfoto).

Og det kan måske hænge sammen med en indstilling, svømmestjernen tager med sig som elitesportsudøver.

- Jeg har en ro i at vide, at som regel når det virkelig gælder, kan jeg stadigvæk - samtidig med at jeg er nervøs - finde den her glæde og følelse af, at jeg gør det, fordi det er fedt og spændende, siger hun.

Savner sin forlovede

Når det alligevel bliver hårdt, savner Pernille Blume sin franske forlovede, Florent Manaudou, der bor i Marseilles, hvor de begge svømmer for den samme sydfranske svømmeklub.

- Når det har været rigtigt svært i "Vild med dans", så har jeg savnet at have én at dele det lidt med og komme hjem til. Én, der er der til at hjælpe mig igennem nogle ting, siger hun.

Pernille Blume afslørede i august på sin Instagram-profil, at hun og kæresten Florent Manaudou er forlovede. De to stiftede første gang bekendtskab ved OL i London i 2012. Men det var i 2019, da begge trænede i Tyrkiet, at de fandt sammen som kærester. Ved sommerens OL i Tokyo vandt svømmerne hver deres medalje. (Arkivfoto).
Pernille Blume afslørede i august på sin Instagram-profil, at hun og kæresten Florent Manaudou er forlovede. De to stiftede første gang bekendtskab ved OL i London i 2012. Men det var i 2019, da begge trænede i Tyrkiet, at de fandt sammen som kærester. Ved sommerens OL i Tokyo vandt svømmerne hver deres medalje. (Arkivfoto).

De to svømmere blev forlovet i august. Siden "Vild ned dans" gik i gang, har de besøgt hinanden et par gange, og Florent Manaudou kommer da også forbi Danmark senere i november.

Når dansen slutter for Pernille Blume, flytter hun tilbage til sin base.

- Normalt bor jeg i Frankrig og har træningsbase der. Og så pendler jeg lidt frem og tilbage til Danmark, lyder det fra svømmeren.

"Vild med dans" kan ses på TV 2 fredag klokken 20.

Alle Vild med dans-vinderne

2020: Merete Mærkedahl og Thomas Evers Poulsen.

2019: Jakob Fauerby og Silas Holst.

2018: Simon Stenspil og Asta Björk Ivarsdottir.

2017: Sofie Lassen-Kahlke og Michael Olesen.

2016: Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard.

2015: Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen.

2014: Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst.

2013: Mie Skov og Mads Vad.

2012: Joakim Ingversen og Claudia Rex.

2011: Sophie Fjellvang-Sølling og Silas Holst.

2010: Cecilie Hother og Mads Vad.

2009: Casper Elgaard og Vickie Jo Ringgaard.

2008: Joachim B. Olsen og Marianne Eihilt.

2007: Simon Mathew og Viktoria Franova (julegalla).

2007: Robert Hansen og Marianne Eihilt.

2006: Christina Roslyng og Steen Lund.

2005 efterår: David Owe og Vickie Jo Ringgaard.

2005 forår: Mia Lyhne og Thomas Evers Poulsen.

Kilde: TV 2
Powered by Labrador CMS