Skip to main content

Her er Jon Stephensens afløser

Marianne Klint tager over på Aveny-T, der har været i modvind både økonomisk og organisatorisk

Aveny-T ansætter Marianne Klint som ny teaterdirektør fra 1. oktober. Hun overtager teatret fra Thomas Levin, som er konstitueret teaterdirektør.

Marianne Klint er meget glad for udnævnelsen.

- Jeg tror, teatret er på vej på fode på en god måde og er et rigtigt godt sted, og jeg glæder mig bare til at fortsætte det arbejde, Thomas har sat i gang, siger hun.

I modvind

Hun overtager et teater, der har oplevet både økonomisk og organisatorisk modvind i 2022.

Teatrets tidligere direktør Jon Stephensen stoppede, fordi bestyrelsen havde mistet tilliden til ham.

I mindst tre tilfælde tilbød den tidligere direktør skuespillere 5000 kr. for at gennemføre en forestilling, selv om de var syge. Det skrev Zetland 19. august.

Jon Stephensen mener selv, at opsigelsen var begrundet i hans politiske ståsted som medlem af Lars Løkke Rasmussens parti, Moderaterne.

Aveny-T's bestyrelsesformand, Henning Dyremose, har afvist den begrundelse, også efter at Jon Stephensen har lagt sag an mod teatret.

Clean sheet

Marianne Klint fortæller, at hun starter på et "clean sheet".

- Jeg tænker egentlig ikke så meget på den sag, der har været. Nu kommer jeg ind ad døren, og så gør jeg det på mine måder. Det tror jeg også, er sundest.

- Desuden overtager jeg jo ikke teatret efter Jon Stephensen, men efter Thomas Levin, der har ledet det meget dygtigt, siger hun.

Marianne Klint tager over efter Jon Stephensen.
Marianne Klint tager over efter Jon Stephensen.Lars Erik Andreasen

Teatret på Frederiksberg har derudover været i store økonomiske vanskeligheder, siden det har satset på mere teater til unge med et nyt ungdomsteater og en ny tilbygning kaldet Væksthuset.

Henning Dyremose fortalte Politiken i juli, at teatret er afhængigt af at få ti millioner kroner i støtte i næste års finanslov eller yderligere tre millioner årligt af Frederiksberg Kommune.

Spændende udfordring

Marianne Klint ser det som en spændende udfordring, og hun vil starte med at forsøge at øge indtjeningen.

- Det handler om at identificere nogle gode projekter, få søgt nogle penge og få skabt det univers, vi skal lave - især for unge. Vi har jo det skønne Væksthus, som står og kalder på indhold, siger hun.

Med ansættelsen forlader Marianne Klint sin nuværende stilling som direktør for Teater Momentum i Odense.

Del din kommentar