- Jeg fortjener at få et liv

I 2008 blev Britney Spears' far udpeget som hendes værge. Nu beder hun om igen at få kontrol over sit liv

Britney Spears trygler dommer om at få sit liv tilbage
Britney Spears trygler dommer om at få sit liv tilbage
Udgivet Opdateret

Popstjernen Britney Spears beder onsdag lokal tid i retten i Los Angeles en dommer om at gøre en ende på det værgemål, som har betydet, at store dele af Spears' liv og økonomi er uden for hendes kontrol.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ordene er de første fra 39-årige Spears selv ved en sag for åbne døre om værgemålet i de 13 år, det har eksisteret.

- Dette værgemål har gjort mere skade på mig, end det har gavnet, siger Spears på en videoforbindelse i en 20 minutter lang og følelsesladet udtalelse.

- Jeg fortjener at få et liv.

Sidste gang, hun talte foran en dommer, var i maj 2019, og der blev høringen lukket for offentligheden. Men denne gang ønsker hun, at hendes udtalelser bliver hørt, siger hun.

Far udpeget som værge

I 2008 blev sangerens far, Jamie Spears, udpeget som hendes værge, efter at hun var blevet tvangsindlagt på et psykiatrisk hospital i kølvandet på et sammenbrud, der blev beskrevet i flere medier.

Dokumenter fra retssagen viser, at værgen blandt andet regulerer, hvornår Britney Spears må se sine sønner, der er 14 og 15 år gamle.

Fra 2008 til 2019 havde faren fuld kontrol over det meste af Britney Spears' liv sammen med en advokat. I dag styrer han kun det økonomiske og forretningsmæssige i samarbejde med et forvaltningsfirma.

- Jeg vil bare have mit liv tilbage. Det har varet 13 år, og det er nok, siger hun ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg mener virkelig, at dette værgemål udgør et overgreb.

Må ikke få flere børn

Spears siger, at værgemålet har gjort hende både "traumatiseret" og "deprimeret".

I hendes forklaring kommer også en række beskyldninger mod hendes familie og mennesker omkring hende.

Spears siger, at hun ikke har indvilget i at tage medicin, og at hun er blevet forhindret i at tage ferie fra sit arbejde samt gifte sig igen og få flere børn.

Derudover fortæller popstjernen, at hun har fået indsat en spiral, der forhindrer hende i at få børn, og selv om hun gerne vil have den ud nu, får hun ikke lov til det af folk omkring hende.

Skal indgive formel anmodning

I en udtalelse læst op af en advokat siger Jamie Spears, at han er "ked af at se sin datter lide og være i så meget smerte".

- Hr. Spears elsker sin datter og savner hende meget, lyder det i udtalelsen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Retsmødet onsdag er sluttet uden en afgørelse.

Dommer Brenda Penny siger, at Spears skal indgive en formel anmodning til retten om at afslutte værgemålet, før der kan tages en beslutning.

Uden for retsbygningen er en hel del fans mødt op for at støtte Britney Spears. Mange af dem har taget lyserødt tøj på og holder bannere, hvorpå der står "Free Britney", som er blevet et slogan for en større bevægelse.

De nærmere detaljer i Spears' psykiske problemer er ikke blevet offentliggjort.

Kort om Britney Spears

Britney Spears er født i 1982 i USA.

Hun startede sin karriere i tv-programmet ‘Mickey Mouse Club’ i en alder af otte år og brød igennem med hittet ‘…Baby One More Time’ i 1998.

Kilde: DR Nyheder

Powered by Labrador CMS