Koordineret angreb afsløret

Socialt medie undersøger nu, om der også er sket brud på regler

Meghan Markle og Prins Harry bor sammen i USA med parrets børn.
Meghan Markle og Prins Harry bor sammen i USA med parrets børn.
Udgivet Opdateret

Da Hertugen og Hertuginden af Sussex, Harry og Meghan, forlod livet som aktive medlemmer af et kongehus, var det blandt andet for at komme på afstand af den behandling, de blev udsat for på nettet. 

Nu viser en analyse af mere end 114.000 opslag på det sociale medie Twitter, såkaldte tweets, at parret var genstand for en koordineret kampagne af målrettet chikane, og at bare 83 Twitter-kontoer var ansvarlige for godt 70% af det negative og til tider hadefylde indhold. Det skriver BuzzFeed News.

Et hadet menneske

Meghan Markle giftede sig med Prins Harry i foråret 2018, og Meghan har selv fortalt, at hun i 2019 angiveligt var det menneske i verden, der blev udsat for mest had på nettet. 

Christopher Bouzy, der er direktør for virksomheden Bot Sentinel, der analyserer opslag på Twitter, begyndte at interessere sig for hadet mod Meghan, da han en dag delte et positivt Tweet om hertugen og hertuginden og herefter begyndte at modtage hadefulde beskeder fra brugere, der var stærke modstandere af Meghan Markle.

Derfor påbegyndte Bot Sentinel en analyse af de mange tweets, der handler om Harry og Meghan, og Christopher Bouzy fortæller BuzzFeed News, at kampagnen mod Meghan ikke er lig noget, han og hans kolleger nogensinde før har set på nettet. 

Årsag ukendt

Buzzfeed News har efterprøvet nogle af de påstande, Bot Sentinel kommer med i deres analyse, og ifølge BuzzFeed News kan man fra konti, analysen har identificeret, finde Tweets, der anklager Meghan Markle for at lyve om sin graviditet, at hun ikke har født sine børn og lignende indhold. 

BuzzFeed News har været i kontakt med Twitter, der oplyser, at de er i gang med at undersøge de informationer, der er kommet frem i analysen, og at kontoer, der overtræder Twitters retningslinjer, vil blive straffet.

Powered by Labrador CMS