Her optrådte politibetjent uhensigtsmæssigt

I sagen anvendte en betjent magt over for en borger.

Politiets rolle i sagen er nu undersøgt til bunds. Genrefoto: Elo Christoffersen.
Udgivet Opdateret

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) har truffet afgørelse i en sag fra april, hvor en politibetjent anvendte magt over for en borger. Det skriver Politiklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Episoden blev tilbage i foråret delt på sociale medier, hvor man kunne se et optrin mellem en ung mand og en betjent fra Københavns Politi.

Videoen var 45 sekunder lang, og Den Uafhængige Politiklagemyndighed gik ind i sagen.

“Den Uafhængige Politiklagemyndighed har modtaget flere henvendelser vedrørende en videooptagelse på Youtube af en episode i en lejlighed, hvor en polititjenestemand anvender magt over for en borger,” skrev Politiklagemyndigheden i en pressemeddelelse tilbage i april.

Naboer havde klaget

B.T. har tidligere talt med en kilde ved navn Camilla, der angiveligt filmede episoden.

Ifølge hende var politiet til stede, da naboer havde klaget over larm i lejligheden, hvor seks mennesker fik drinks og hørte musik.

Politiet havde ifølge Camilla forladt lejligheden, men kom efterfølgende tilbage, og det var her sammenstødet opstod.

Camilla fortæller til B.T., at hendes kammerat, den unge mand, blev trukket ud i opgangen af betjenten, hvor han blev lagt på maven.

– Der var ingenting. Det er det, vi er helt i chok over. Ingen af os var aggressive eller provokerende. Ingen af os var voldelige. Vi undrede os bare over, hvorfor vores ven blev taget ud i opgangen, sagde Camilla til B.T.

Afgørelse truffet

Politiklagemyndigeden skriver, at undersøgelserne er afsluttet, og at man den 19. november traf afgørelse i sagen.

“Politiklagemyndigheden har ud fra en samlet vurdering fundet, at der ikke er fuldt tilstrækkeligt grundlag for at udtale kritik af polititjenestemandens adfærd. Politiklagemyndigheden finder dog, at polititjenestemanden optrådte uhensigtsmæssigt i situationen,” skriver Politiklagemyndigheden.

I forbindelse med episoden i april modtog Politiklagemyndigheden to klager, som man også har undersøgt. Her har man vurderet, at der ikke er grundlag for at udtale kritik af politiets adfærd.

“Udover disse klager har Politiklagemyndigheden modtaget omkring 230 henvendelser fra borgere, som har set videoen, men som ikke selv har været involveret i hændelsen,” skriver Politiklagemyndigheden.

Powered by Labrador CMS