Hotelejere bør satse på kinesiske rejsende

Kineserne vil helst bo på hotel, når de er på udlandsrejser. Foto: Colourbox.com (Modelfoto).
Udgivet Opdateret

Kineserne vil helst bo på hotel, når de er på udlandsrejser.

Når kineserne drager på ferie til udlandet, foretrækker de at indkvartere sig på hotel. Siden sidste år er antallet af kinesere, som vælger at bo på hotel på udlandsrejsen steget fra 74 pct. til 84 pct. i år. Den voksende skare af rejsende kinesere, gør dem derfor til et interessant segment, der er værd for hotelejere at satse på.

Det viser den seneste udgave af Hotels.coms Chinese International Travel Monitor (CITM), der er udgivet af hotelbookingportalen Hotels.com, og som er den tredje af sin slags. CITM for 2014 er foretaget blandt mere end 3.000 kinesiske internationale rejsende og 3.000 hotelpartnere verden over.

Hoteller i middelklassen er mest eftertragtede

Kineserne udvælger typisk deres indkvartering på baggrund af, hvor mange stjerner hotellet har, og om det rummer komfort og de rette faciliteter (33 pct.).  Således er det primært de 3-stjernede og de  4-stjernede hoteller, som kineserne booker sig ind på under ferien. Ifølge rapporten booker 29 pct. af de kinesiske rejsende sig ind på 3-stjernede hoteller, imens 28 pct. vælger et hotel med fire stjerner.

5-stjernede hoteller er dog også med på listen over den form for indkvartering, som kineserne oftest vælger. Med en ud af fem kinesere (17 pct.) som foretrækker luksuriøse omgivelser, er et 5-stjernet hotel den tredje mest foretrukne form for indlogering.

Hotellet skal helst have restaurant og tilbyde roomservice

Sammen med antallet af stjerner er komfort og faciliteter på hotellerne også de faktorer, der har størst indflydelse på beslutningen om indkvartering. Således vil  mere end hver anden kineser (57 pct.)  gerne kunne nyde godt af en af de mange goder, der er ved at bo på hotel, nemlig at få leveret mad og drikkelse direkte til hotelværelset. Samtidig mener 55 pct. af kineserne, at det er vigtigt, at hotellet har sin egen restaurant.

Til gengæld er det ikke så vigtigt, at hotellet har spa område (11 pct.), bar (8 pct.) eller casino og spilleområde (8 pct.).

Powered by Labrador CMS