Skip to main content

Nu siger hun stop

Det ville være forkert at genindtage rollen som Puk i Nissebanden, mener Ann Hjort. Den 64-årige skuespiller er samtidig i gang med et sporskifte i karrieren

Ann Hjort skal spille bibliotekaren i forestillingen "Nissebanden i Julemandens Land" som spilles i Teltet på Bakken i perioden fra 21. november og frem til den 19. december. Hun er ellers kendt fra rollen som den livlige Puk i "Nissebanden i Grønland" om gruppen af nisser.
Ann Hjort skal spille bibliotekaren i forestillingen "Nissebanden i Julemandens Land" som spilles i Teltet på Bakken i perioden fra 21. november og frem til den 19. december. Hun er ellers kendt fra rollen som den livlige Puk i "Nissebanden i Grønland" om gruppen af nisser.Philip Davali/Ritzau Scanpix

Når Nissebanden gør comeback som forestillingen "Nissebanden i Julemandens Land" på Bakken i november, bliver det ikke med den oprindelige skuespillerinde i den fremtrædende rolle som Puk.

For Ann Hjort, der netop blev landskendt i julekalenderen i rollen som nissen med det glade sind, kan ikke længere se sig selv i rollen.

I stedet for Ann Hjort er det den unge skuespillerspire Anna Heerulff, som indtager rollen som Puk, og Ann Hjort kalder det et "deja-vu" at se en anden i sin hidtidige signaturrolle.

- Jeg vil ikke bryde mig om at spille Puk i dag. Det ville være helt forkert, for det ville virke anstrengende og anmassende. Det ville faktisk være patetisk, lyder det fra Ann Hjort.

- Der kommer en modenhed til én som skuespiller, og så har man ikke lyst til at blive ved med at spille en rolle, som den Puk er, siger den 64-årige skuespillerinde.

Stadig en del af banden

Ann Hjort vil dog bevare sin forbindelse til sin tidligere så skattede rolle, for hun er fortsat en del af Nissebanden.

Skuespillerinde Ann Hjort står sammen med Anna Heerulff, som skal overtage Ann Hjorts hidtidige rolle som nissen Puk. Det sker i stykket "Nissebanden i Julemandens Land". - Jeg vil være ved hendes side og sende så meget kærlighed til hende, som jeg kan, lyder det fra Ann Hjort.
Skuespillerinde Ann Hjort står sammen med Anna Heerulff, som skal overtage Ann Hjorts hidtidige rolle som nissen Puk. Det sker i stykket "Nissebanden i Julemandens Land". - Jeg vil være ved hendes side og sende så meget kærlighed til hende, som jeg kan, lyder det fra Ann Hjort.Philip Davali/Ritzau Scanpix

Dog i rollen som bibliotekaren, som undervejs i forestillingen bliver en ven til den unge Puk.

På den måde skabes der en vigtig harmoni, og for Ann Hjort har det givet en forløsende fornemmelse.

- Jeg må sige, at jeg synes, at ringen bliver sluttet. Og der er kærlighed i det. Og jeg tror egentlig, at jeg vil holde mig fra at give Anna Heerulff gode råd om Puk. For hun skal jo have lov til at lave sin egen version, påpeger Ann Hjort.

Vil skifte spor

Hun fortæller samtidig, at hun ønsker at tage sin karriere i en ny retning.

Et valg, som kun kan lykkes, hvis man gør det aktivt.

- Jeg kan mærke nu, at det, som jeg gerne vil lave fremadrettet som skuespiller, skal have noget mere fylde. Og det er på en måde dejligt at kunne sige det, for så kan man også lukke nogle døre og sige: Det skal jeg ikke længere, siger Ann Hjort.

Øverst på listen står mere arbejde med tv for skuespillerinden, og så er det vigtigt, at der er en sammenhæng mellem rollerne og hendes egen alder.

- Der er en modenhed og erfaring, som jeg ønsker at bruge i mit spil. Derfor vil jeg gerne spille roller, hvor den alder, jeg har, passer til den rolle, som jeg skal spille, siger Ann Hjort og fortsætter:

- Jeg vil stå ved min alder og lade det grå hår gro ud. Og det er også for at sige, at jeg skal ikke spille så meget yngre, end jeg er, fastslår hun.

Nyt kapitel i Nissebanden

For Ann Hjort står svaret ikke klart, hvorvidt den store succes som Puk i sidste ende er blevet en hæmsko.

- Jeg aner det ikke, for jeg ved ikke, hvad der ville have været sket, hvis jeg ikke havde spillet den rolle som Puk. Og jeg er faktisk også ligeglad.

"Nissebanden - i Julemandens land" spiller fra 21. november og frem til den 19. december i Teltet på Bakken.

Banden i "Nissebanden i Julemandens Land" vil være med andre skuespillere end ved de velkendte julekalendere. Thomas Mørk skal spille Skipper, Peter Gilsfort ses som hr. Mortensen, Anna Heerulff som Puk, og samtidig skal Sofie Pallesen spille Gemyse. Kim Hammelsvang medvirker som den hyggelige nisse Lunte. Og imens skal Flemming Jensen og Pia Rosenbaum spille hr. og fru Fiffig-Jørgensen.
Banden i "Nissebanden i Julemandens Land" vil være med andre skuespillere end ved de velkendte julekalendere. Thomas Mørk skal spille Skipper, Peter Gilsfort ses som hr. Mortensen, Anna Heerulff som Puk, og samtidig skal Sofie Pallesen spille Gemyse. Kim Hammelsvang medvirker som den hyggelige nisse Lunte. Og imens skal Flemming Jensen og Pia Rosenbaum spille hr. og fru Fiffig-Jørgensen.Philip Davali/Ritzau Scanpix

Det bliver endnu et kapitel i fortællingen om "Nissebanden".

Den allerførste julekalender blev sendt på DR i december 1984. I 1989 kom "Nissebanden i Grønland", og i 2003 fik "Nissernes Ø" premiere.

Del din kommentar