Prins Nikolai ved at blive borgerlig

Prins Joachims ældste søn, prins Nikolai, fylder 23 år og er godt i gang med at etablere sit eget liv

Udgivet Opdateret

Selv om dronning Margrethes ældste barnebarn, prins Nikolai, indgår i tronfølgen, venter der ham et noget mere borgerligt liv.

Det er han godt i gang med at etablere, når han fylder 23 år den 28. august.

Han er den førstefødte i den nye generation af det kongelige kuld, som ud over prins Christian, der skal arve tronen efter sin far, kronprins Frederik, ikke får apanage.

Derfor må han gå sine egne veje, og det har han gjort i ordets bogstavelige forstand.

Kom på forsiden

Hans modelkarriere, der begyndte med et show for Burberry i 2018, bragte ham på forsiden af den skandinaviske udgave af modemagasinet Vogue i foråret.

Sideløbende med modeljobbene har han haft snuden i bøgerne og har færdiggjort sin bachelor i Business Administration and Service Management fra Copenhagen Business School (CBS).

Prins Nikolai er den syvende i tronfølgen. (Arkivfoto).
Prins Nikolai er den syvende i tronfølgen. (Arkivfoto).

I den forbindelse var han på udveksling i Paris, hvor hans far, prins Joachim, bor sammen med sin hustru, prinsesse Marie, og parrets to fælles børn, prins Nikolais halvsøskende, prins Henrik og prinsesse Athena.

Kæresten var der også

Prins Nikolai kom slet ikke til at savne selskab i byernes by, for ud over familien befandt hans kæreste, Benedikte Thoustrup, sig også i Paris, hvor hun ligeledes læste et semester.

Parret har været kærester siden gymnasietiden på Herlufsholm.

Netop prins Nikolais tid på den nu skandaleombruste kostskole, som han dimitterede fra 2018, blev trevlet op.

Udleveret på TV

Den tidligere rektor Klaus Eusebius Jakobsen udleverede prins Nikolai i et interview i kølvandet på TV 2's afsløringer om kulturen på kostskolen, da han blev adspurgt, om kostskolen havde holdt hånden over nogle elever.

Her afslørede den tidligere rektor, at prinsen fik en advarsel og blev hjemsendt for brud på skolens alkoholregler.

Det fik prins Nikolais forældre, prins Joachim og grevinde Alexandra, til at udsende en skarp reprimande.

- Som forældre til en tidligere elev på Herlufsholm er vi - for at sige det på godt dansk - rasende over at se vores søn blive udleveret offentligt.

Tog ham i forsvar

Få måneder efter tog prinsen sine forældre i forsvar.

I et stort fælles interview med sin lillebror, prins Felix, sagde prins Nikolai til Billed-Bladet, at han fandt kritikken af især prins Joachim, som er blevet beskyldt for blandt andet sin fremtoning, urimelig.

- Det er jo klart, at det også går ud over os, når det er vores forældre, vores far i særdeleshed, og når vi også selv synes, det er uretfærdigt, sagde prins Nikolai blandt andet til ugebladet.

Altid optimist

Trods et udfordrende år har det ikke tæret på humøret, lød det, da han af Billed-Bladet blev spurgt, hvor lykkelig han var på en skala fra et til ti.

- Jeg er jo altid en optimist, meget optimistisk, så jeg tror, at det er en tier, sagde han til ugebladet.

Powered by Labrador CMS