Stor festival klar med alle navne

Den aarhusianske festival finder sted fra den 1-3 juni 2023 i Eskelunden

Udgivet Opdateret

Muse, The Chemical Brothers, Anderson .Paak og Knxwledge aka superduoen NxWorries, Lukas Graham, The 1975, First Aid Kit, Sam Fender, Tobias Rahim, Nik & Jay, LP, Yemi Alade og Pusha T. 

Det er bare nogle af de kunstnere, som årets gæster på NorthSide Festival til sommer kan se frem til at opleve live, når portene i Eskelunden atter åbnes for tre dage i musikkens tegn.

SĂĄdan lyder en pressemeddelelse fra festivalen. 

Kurs mod stjernerne

Fredag er de sidste fem navne føjet til programmet, og blandt dem findes en af tidens mest innovative og anerkendte hiphopartister.

Little Simz har haft kurs mod stjernerne, siden hun i 2013 i en alder af blot 19 ĂĄr fik blĂĄstemplet et af sine mixtapes af selveste Jay-Z. 

Det er dog inden for de seneste år, at rygtet om Little Simz for alvor har ramt den brede offentlighed takket være albums som 2019’s GREY Area og ikke mindst albummet Sometimes I Might Be Introvert fra 2021, som hun sidste år vandt den prestigefulde Mercury Prize for.

Sidste år fulgte Little Simz op med endnu et anmelderrost album i form af NO THANK YOU, som fik Soundvenue til at kalde hende en af ”vor tids stærkeste rappere”.

Seks-stjernet optræden

Hun blev i 2020 annonceret til NorthSide, men nĂĄede aldrig at optræde grundet pandemien. 

Siden har hun gæstet Danmark med en seks-stjernet optræden på Roskilde Festival og endnu et storrost, udsolgt show i København i december sidste år.

- Vi har glædet os helt vildt til at kunne løfte sløret for Little Simz, som er en af de mest hyldede og anmelderroste internationale artister lige nu – og med god grund! 

- Hendes tekstskrivning er i en liga for sig, og kombineret med en dybt original tilgang til sin genre er hun godt i gang med at skrive et vigtigt stykke hiphophistorie, udtaler Nikoline Skaarup, som er en del af bookinggruppen.

Følgeskab af fire navne

I ĂĄrets sidste musikpakke fĂĄr Little Simz følgeskab af fire navne, som alle skal spille pĂĄ scenen ELECTRA, der er dedikeret til elektronisk musik. 

Det drejer sig om den engelske house-artist Sam Divine, den Benin-fødte Afrohouse-DJ og producer AMÉMÉ, irske Disfreq og danske Buda.

Om årets fulde musikprogram fortæller Nikoline Skaarup:

- Vi er glade for at kunne præsentere et program, der virkelig kommer bredt omkring genrespektret. Fra britisk stadionrock og electronica-pionerer over amerikansk R&B og hiphop til nigeriansk afropop. 

- Det er et program, hvor vi igen er vendt tilbage til de internationale rødder og hovednavne, men hvor vi også præsenterer endnu flere spirende artister fra især det danske vækstlag, som jo er dér, vi skal finde morgendagens nye stjerner.

Overdækkes

NĂĄr Little Simz indtager NorthSide fredag den 2. juni, bliver det pĂĄ festivalens næststørste scene ECHO, som tidligere har fungeret som en udendørsscene lig hovedscenen ASTRA. 

I ĂĄr bliver det dog en noget anderledes oplevelse at tage til koncert pĂĄ ECHO, som for første gang bliver overdækket. 

Det store telt fylder omkring en fodboldbane, står 24 meter højt, har plads til cirka 20.000 publikummer og kommer til at skabe en mere mørk og intim ramme om de store koncerter, hvilket festivalen oplever, at flere artister efterspørger.

- Vi ligger jo i en periode med lyse aftener, og mange store artister efterspørger spilletidspunkter i mørke af hensyn til at fĂĄ fuld effekt af lysproduktionerne. Vi har talt om at gøre det i flere ĂĄr, men pandemien kom i vejen. 

- Nu tager vi så endelig skridtet og skaber en fantastisk setting for ECHO-scenen, overdækket i ly for vejr og vind og med basis for nogle fantastiske intime koncertoplevelser – det ser vi enormt meget frem til, udtaler festivalchef Brian Nielsen.

Den prisvindende rapper Little Simz gæster Northside i år.
Den prisvindende rapper gæster Northside i år.Little Simz
Powered by Labrador CMS