ANNONCE

Kulturminister: Symfoniorkestre overlever

9. februar 2012 15:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kulturminister: Symfoniorkestre overlever
Billede mangler

Tæt på to ud af tre kroner i en ny stor musikstøtte går til “styrkelse af den rytmiske musik”.
Dermed må den klassiske musik se sig forbigået i regeringens oplæg til en ny musikplan, som kulturminister Uffe Elbæk (R) netop har fremlagt.
“Samarbejde mellem musikformerne er hele tiden prioriteret, men vi har gennemgående økonomisk fokus på den rytmiske musik,” siger Uffe Elbæk.
Den rytmiske musik får hele 75 millioner kroner ud af puljen på 135 millioner de næste fire år. De skal blandt andet bruges på at få spillesteder i hele landet til at hyre unge, mindre kendte musikere. I stedet for som nu – ifølge regeringen – kun få de “sikre kort” op på scenen.
“Det er lykkedes at finde 135,5 mio. kr. over de næste fire år, hvilket er ret enestående i en økonomisk krisetid. Musikhandlingsplanen er en fremadrettet løsning, hvor den rytmiske musik bliver styrket og vi derudover sætter ind på alle led i musikkens fødekæde,” siger kulturministeren.
Der er dog også godt nyt til fans af klassisk musik. Tanken om at sløfte et par af de lokale symfoniorkestre i Danmark droppes. Dermed overlever alle fem landsdelsorkestre.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu