ANNONCE

Kulturministeren afviser berømt kunstner

7. januar 2012 10:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kulturministeren afviser berømt kunstner
Billede mangler

Den danske kulturminister Uffe Elbæk (R) vil under sit besøg i Kina for at pleje kulturelle interesser ikke møde verdens mest magtfulde kunstner.
Under sit besøg i Beijing har kulturministeren ellers mulighed for at møde den berømte kunstner og systemkritiker Ai Weiwei.
Men af respekt for sine kinesiske værter, ønsker han ikke at gøre dette. Det skriver Information.
Ai Weiwei beskrives som verdens mest magtfulde kunstner, og han er den højst profilerede kritiker af det kinesiske styre.
Derfor møder den danske ministers beslutning stræk kritik.
“Det er bekymrende, at Uffe Elbæk svarer, at han ikke vil af hensyn til de kinesiske værter. Jeg synes, at han som repræsentant for den danske regering burde tage det kinesiske folk og de kinesiske systemkritikeres parti,” siger kulturordfører Stine Brix (EL) til Newspaq.
“Og det er faktisk også en smule pinligt for Danmark, at vi ikke tager den mulighed, vi har for at udtrykke en kritik af Kina,” lyder det fra ordføreren.
Ai Weiwei er kendt for sin kritik af Kinas kommunistiske system – formuleret både gennem kunst og åbne angreb på Kinas manglende ytringsfrihed og menneskerettigheder.
Det sidste har i særdeleshed tiltrukket sig styrets vrede. Sidste år blev han bortført af myndighederne i 81 dage og efterfølgende anklaget for skattesvig – en anklage, som han selv og hans støtter afviser som politisk motiveret.
I efteråret blev Ai Weiwei kåret til verdens mest indflydelsesrige kunstner af det ansete kunstmagasin ArtReview.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu