Kummerlige forhold og mishandling: To personer tiltalt for at drive grusom hvalpefabrik

21. april 2018 05:59 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Østjyllands Politi rejser nu tiltale for adskillige forhold mod to personer efter misrøgt af 61 hunde.

Kummerlige forhold og mishandling: To personer tiltalt for at drive grusom hvalpefabrik
Her ses en af de hunde, der blev fundet i sagen. Foto: Dyrenes Beskyttelse

I februar 2017 blev et stort antal misrøgtede hunde fundet på to adresser i Gjerlev i Østjylland.

Nu er der rejst tiltale mod to personer – en 58-årig mand og en 70-årig kvinde – skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De tiltales for mishandling og grov uforsvarlig behandling af 61 hunde. Parret tiltales også for mishandling i form af at have dræbt 16 hunde, som blev fundet døde på adressen. De blev ifølge tiltalen dræbt med skud fra en riffel eller ved gentagne slag i hovedet.

– Parret tiltales også for mishandling af én af de levende hunde, som politiet fandt. Den havde fået en metalfjeder ind mellem tænderne, så den ikke kunne spise. I forhold til de andre hunde tiltales kvinden og manden for grov uforsvarlig behandling, idet hundene blev holdt under uhygiejniske forhold og havde meget begrænset adgang til vand, mad og motion, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Flere af de døde hunde lå i plasticposer. Mange af de levende hunde måtte efterfølgende aflives.

“En frygtelig sag”

Anmeldelsen om sagen kom fra en kvinde, der havde købt en hvalp, som virkede usoigneret og ikke havde det godt.

Efterfølgende fik Dyrenes Beskyttelse et tip fra en borger om en anden adresse, hvor der kunne befinde sig vanrøgtede hunde. Det fortalte Claus Nielsen, presseansvarlig hos Dyrenes Beskyttelse, sidste år til Newsbreak.dk.

Dyrenes Beskyttelse tog sammen med politiet ud til adressen, og der mødte dem ubehagelige scener med hunde, der levede under kummerlige forhold. Der var tale om det, som Dyrenes Beskyttelse betegner som en hvalpefabrik – uregistreret hundeopdræt, hvor opdrætteren synes at have større fokus på profit frem for dyrenes tarv.

– Og det er set før, at man viser hundene frem et pænt sted, men opbevarer dem på en anden adresse. På den måde virker det pænt og rent, sagde Claus Nielsen.

Dyrenes Beskyttelse betegnede sagen som den værste af sin slags siden 2015, hvor 91 vanrøgtede cockerspaniel-hunde blev fundet.

– Der er ingen tvivl om, at det er en frygtelig sag. Det er på ingen måder i orden, fastslog Claus Nielsen.

Mange tiltaler

Den 58-årige mand og 70-årige kvinde er udover mishandling også tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse, da der blev fundet flere skydevåben på deres adresse. De er også tiltalt for overtrædelse af hundeloven, da ingen af hundene var lovpligtigt registreret.

Anklagemyndigheden går efter en fængselsstraf til parret – samt en frakendelse af retten til at holde dyr.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu