ANNONCE

Her er seneste dødstal

18. maj 2020 14:49 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Ny teststrategi skal desuden fange smitte langt tidligere.

Her er seneste dødstal
Dødstallet er blot opjusteret med en enkel. Foto: Scanpix

De danske sundhedsmyndigheder har mandag føjet endnu en person til listen over dødsfald med coronavirus. Det viser den daglige rapportering fra Statens Serum Institut (SSI). Samtidig er antallet af indlagte vokset med 11 personer til 144.

Der bliver behandlet en person mindre på de intensive afdeling, hvor 26 personer modtager behandling for Covid-19. Af dem er 21 i respirator. Der er stadig en overvægt af tilfælde øst for Storebælt. De tre regioner vest for Storebælt har i alt 29 personer indlagt, mens Region Hovedstaden og Region Sjælland har 115.

15 af de 26 patienter, der får behandling på en intensiv afdeling, er indlagt i Region Hovedstaden. Det er også i de to regioner øst for Storebælt, at antallet af indlagte patienter stiger. Antallet af indlagte er siden opdateringen søndag vokset med ti i de to sjællandske regioner.

Region Syddanmark har fået en patient mere, og i de andre regioner er antallet det samme. Mandag er der tidligere blevet føjet 41 bekræftede tilfælde til mængden af bekræftede smittetilfælde i Danmark. I alt er der bekræftet 10.968.

Tidligere i udbruddet har myndighederne dog valgt ikke at teste alle med symptomer, og det reelle antal af personer i Danmark, der har været smittet kan derfor være højere.

Ifølge Statens Serum Institut er der registreret yderligere 74, der har overstået deres infektion. Det bringer antallet op på 9301. Også dette tal skal dog tages med forbehold. Det skyldes, at der ikke er tale om enkelte raskmeldinger fra patienternes læger. Derimod er der tale om et træk fra et register.

Hvis en person 14 dage efter at have fået påvist infektion ikke er død eller indlagt, tælles det som en overstået infektion. Dermed kan der være forsinkelser i tallet.

Kigger man tilbage på udbruddet har der indtil videre været 1361 personer indlagt til behandling af Covid-19, som er sygdommen, som coronavirus kan udløse.

Det fremgår af Statens Serum Institut, at mens størstedelen af de ældste patienter har været i kontakt med et hospital inden for de sidste fem år, så er det mindre udbredt blandt de yngre indlagte.

Lang kø

Den lave stigning i antal døde kommer samme dag, som Sundheds- og Ældreministeriet afslører, at alle voksne danskere nu kan blive testet. Det synes at være populært. Mandag er der åbnet for danskere mellem 18 og 25 år.

Få timer efter at der er åbnet for tilmelding, er der mandag eftermiddag mere end 25.000 personer, som venter i kø på hjemmesiden coronaprover.dk. Ventetiden for at få adgang til hjemmesiden estimeres til mere end en time.

Det er inde på hjemmesiden, at man kan bestille tid til en virustest. Mandag morgen blev der i første omgang åbnet for, at de første 600.000 borgere kan bestille en test. Det gælder borgere i alderen 18-25 år.

I de kommende dage gives muligheden også til øvrige voksne. I første omgang får man mulighed for at bestille en test, når man føler behov for det i løbet af de næste 180 dage, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Testen vil blive foretaget i de hvide telte, som Testcenter Danmark har sat op i 16 byer over hele landet. Hidtil har det krævet en henvisning fra lægen eller arbejdsgiveren, før man kunne bestille tid til en test for coronavirus.

Men fremover kan man med sit NemID selv bestille på coronaprover.dk.

– Vi har bragt smittetrykket ned på et meget lavt niveau. Det er afgørende, at der ikke er skjulte smittelommer, som kan få smitten til at stige igen. Hver eneste smittekæde er en for mange og kan potentielt blive til flere, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

– Derfor handler den nationale teststrategi om markant øget testning bredt i befolkningen. Så har man blot den mindste mistanke om, at man har været udsat for smitte med Covid-19, så bør man lade sig teste.

Den danske testkapacitet er i løbet af den seneste måned blevet udbygget massivt. Både på sygehuse, i testteltene – og nu også med mobile testbiler, der eksempelvis kan køre ud til plejehjem. Ifølge ministeriet bliver der nu frigivet 50.000 test om ugen, som skal bruges i de hvide telte.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu