Kun få vragede politikere har fået job

7. januar 2013 09:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kun få vragede politikere har fået job
Billede mangler

16 måneder efter det seneste folketingsvalg er under halvdelen af de vragede folketingsmedlemmer kommet i arbejde.

 

Kun 10 ud af de 26 tidligere folketingsmedlemmer, der ved det seneste valg, ikke fik nok stemmer til en plads i Folketinget, er i dag kommet i arbejde.

Det viser en opgørelse, som netavisen Altinget.dk har lavet.

Resultatet står i skarp modsætning til en lignende opgørelse, som Altinget.dk lavede efter folketingsvalget i 2007. Dengang var 15 ud af 18 tidligere folketingsmedlemmer i arbejde bare tre måneder efter valget.

Det er dog ikke alle, der har forsøgt at finde fodfæste på arbejdsmarkedet igen.

Seks af de tidligere folketingsmedlemmer står ifølge Altinget.dk frivilligt uden for arbejdsmarkedet. Det har de mulighed for, fordi de får løn fra Folketinget i op til to år efter deres exit. To tidligere folketingsmedlemmer er i dag studerende, og to er gået på pension eller efterløn. Seks har ikke fundet job, fem har fået nyt job og fem enten er blevet selvstændige eller er kommet tilbage i deres gamle job.

For Troels Christensen, der sad i Folketinget for Venstre, var det sværere at finde arbejde, end han havde forventet.

– Jeg var jobsøgende efter valget, men fik nogle afslag. Det var faktisk sværere at finde job som eks-folketingsmedlem, end jeg havde forventet. Det er åbenbart lidt kontroversielt at ansætte et kendt ansigt, siger Troels Christensen, der siden august sidste år har været konsulent i Slagelse Erhvervsråd.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu