ANNONCE

Kun hver fjerde støtter Dronningen

9. januar 2012 07:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kun hver fjerde støtter Dronningen
Billede mangler

Hvis du må vælge, er det så dronning Margrethe eller kronprins Frederik, der skal regere Danmark? Kun en ud af fire danskere peger på Dronningen.
Vi er vilde med Kronprinsen. Det viser en undersøgelse som analyseinstituttet Wilke har lavet for Newspaq. Kun 26,6 procent foretrækker den siddende regent, for selvom dronning Margrethe efter 40 år på tronen har opbakning i befolkningen, kan vi lide hendes søn endnu bedre.
“Det er et udtryk for Kronprinsens store popularitet, for folk er generelt tilfredse med Dronningen,” lyder forklaringen fra historiker Jon Bloch Skipper. Han har speciale i kongehuset og står også for Billed-Bladets royale postkasse.
Kronprinsens popularitet er ifølge ham resultatet af mediernes opmærksomhed på ham og hans familie.
“Kronprinsparret er utroligt populært, og der er stort fokus på dem i medierne. De indtager en stor del af folks bevidsthed. Der er mere omtale af kronprinsparret i medierne, fordi de er en god historie,” siger Jon Bloch Skipper til Newspaq.
Trods den store opbakning, er der ingen udsigt til, at dronning Margrethe forlader tronen foreløbig, og Kronprinsen får svært ved at overgå hendes popularitet, når han tager over.
“Dronningens opbakning ligger på 70-80 procent i befolkningen,” fortæller Jes Fabricius Møller, lektor og ph.d. i historie ved Københavns Universitet. Han spår Kronprinsen store udfordringer, hvis han vil overgå det.
“Man skal virkelig være god for at løfte tilslutningen yderligere. Hvordan Kronprinsen vil gøre det, må tiden vise,” siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu