Kun hver fjerde virksomhed betaler skat

4. marts 2013 11:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kun hver fjerde virksomhed betaler skat
Billede mangler

Tre ud af fire virksomheder i Danmark betaler ikke skat. Det påpeger chefanalytiker Mikkel Høegh fra BRF Kredit i en kommentar til de seneste tal for selskabsskatten fra Danmarks Statistik.»Efter tillæg, nedslag, lempelser mv. er der således kun godt en fjerdedel af de danske virksomheder, der har positiv skattepligtig indkomst, hvilket også betyder, at det er et begrænset antal virksomheder, der får glæde af, at vi i Danmark nu gradvist sænker selskabsskatten,« skriver Mikkel Høegh.

Han gør dog også opmærksom på, at Danmark i 2005 ændrede beskatningen af koncernforbundne virksomheder, så det kun er moder- og administrationsselskaber, der betaler skat. Dermed opføres alle  datterselskaber og koncernforbundne selskaber med en indkomst på nul.

Samlet set indbragte selskabsskatten 39,6 milliarder kroner efter et fald på 1,3 milliarder kroner svarende til 3 procent i forhold til året før.

Den samlede skattepligtige indkomst i aktieselskaberne steg med 5 procent, mens både anpartsselskaber og andre selskaber har haft fald på henholdsvis 2 og 16 procent.

Finans- og forsikringssektorens selskaber har oplevet et fald på 2,1 milliarder kroner i selskabsskatten.

»Det er ikke overraskende, at de danske virksomheders indkomst har været under pres de seneste år. Det skyldes primært den svage aktivitet i vores økonomi,« konkluderer Mikkel Høegh.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu