Kun hver tredje gynmasielærer samarbejder

1. marts 2012 09:47 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kun hver tredje gynmasielærer samarbejder
Billede mangler

Selvom et af gymnasiereformens klareste mål var at skabe mere tværfagligt samarbejde, står det skidt til med netop dét på landets gymnasier.
Så klar er konklusionen på en undersøgelse foretaget af Danmarks Evalueringsinstitut.
Kun 35 procent arbejder sammen om at udvikle studieretninger, og kun 30 procent af lærerne vurderer, at de har et stort fagligt udbytte af at samarbejde med kollegerne.
Formanden for Gymnasieskolernes Lærerforening, Grom Leschly, skyder skylden på den gymnasiereform, der netop skulle sikre et bedre samarbejde.
“Problemet er, at reformen har været så ambitiøs, at man ikke har kunnet sætte alle ting i søen på en gang,” siger han til Newspaq.
Derfor ligger skylden ikke hos gymnasielærerne, mener Grom Leschly.
“Jeg mener sådan set, at det er folketingspolitikkerne, der med reformen skulle have leveret nogle faser for udviklingen og sikret, at der var den tilstrækkelige efteruddannelsesindsats,” siger han til Newspaq.
Han understreger, at det ikke er tilfredsstillende, at så få samarbejder og oplever en faglig gevinst ved det. Samtidig spår han, at resultaterne vil blive meget bedre, hvis man gennemfører en tilsvarende undersøgelse om fem år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu