Kun Kronprins Frederik vil købe den danske elbil Fisker Karma

12. marts 2012 17:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kun Kronprins Frederik vil købe den danske elbil Fisker Karma
Billede mangler

I Danmark er der længe blevet skelet misundeligt mod det svenske broderfolk og de store bilfabrikanter, Volvo og Saab. Trods flere forsøg med bl.a. el-bilen Ellert’en er vi aldrig blevet den store bilproducerende nation.
 
Danske Henrik Fisker er en af dem, som har prøvet lykken som bilfabrikant uden for landets grænser, men hans californiske eventyr Fisker Automotive har fået sig en svær start.
 
Bilen, som Fisker prøver at sælge, har fået navnet Fisker Karma, og den er udviklet, tegnet og produceret af Fisker selv.
 
Problemet er, at den eneste kundesolgte bil i Danmark til dato er købt af Kronprinsen, som kan glæde sig over, at kongehuset ikke betaler afgifter på biler, skriver Berlingske Business.
 
For gjorde de det, ville bilen ikke koste 830.000 kroner, men 2,3 millioner kroner.
 
Skattemyndighederne betragter nemlig ikke den delvist benzin-drevne Karma som en el-bil, og derfor ryger prisen inklusive afgifter i vejret – og afskrækker de fleste købere af den flotte bil.
 
Fisker er ellers blevet rost til skyerne for sin klimavenlige el-hybridbil, som med en blanding af superbildesign, avanceret teknik og grønne gener har begejstret bilentusiaster.
 
I USA er salget dog blevet udskudt flere gange, og Fisker har også fået den værst tænkelige start på sit bileventyr, da en testversion af Karma’en brød sammen under en test, som det amerikanske forbrugerråd, Consumer’s Report, stod for.
Kilde: Berlingske, Reuters
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu