ANNONCE

Kunder snydt af pizzakæde

19. august 2020 09:16 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Fødevarestyrelsen har løftet pegefingeren overfor fremadstormende pizzakæde, der bedrev falsk markedsføring i en af sine restauranter.

Kunder snydt af pizzakæde
Der ér forskel på, om en pizza er bagt i stenovn eller almindelig pizzaovn. Foto: Scanpix

På sin hjemmeside præsenterer pizzakæden Victorias Pizza, der driver restauranter i flere danske byer, sig som et unikt koncept, der blev født ud af det første pizzeria på Lyshøj Allé i Kolding, som makkerparret bag åbnede i 2012.

Efter mange års erfaring i branchen har vi udviklet et unikt koncept med fokus på traditionelle stenovnspizzaer, hvor kærlighed til kvalitet og friske råvarer kombineres med en varm atmosfære“, skriver kæden selv på sin hjemmeside.

Fødevarestyrelsen har dog en anden opfattelse af, hvor præcist det fokus egentlig er i netop afdelingen på Lyshøj Allé. Her har kæden nemlig drevet falsk markedsføring – for der bliver slet ikke brugt stenovn til at bage pizza her.

Det gik pludselig op for en kontrollant, da Fødevarestyrelsen på baggrund af en forbrugerhenvendelse besøgte stedet den 12. august. Besøget medførte i øvrigt en bøde på 5000 kroner – men det var nu for noget helt andet.

Stenovn eller ej

Der ér stor forskel på, om en pizza er bagt i sten- eller almindelig pizzaovn. Det ved Victoria Pizza også. På både hjemmeside og sociale medier markedsfører hele kæden sig massivt med med fokus på de flotte stenovne.

Udover at tilføje vores pizzaer en delikat aroma, bliver de friske råvarer tilberedt hurtigere og bevarer derved mere smag. Og selvfølgelig den vigtigste grund: en knasende sprød bund“, står det på hjemmesiden.

Samme tekst fandt Fødevarestyrelsen også på menukortet, der er ens for alle restauranter, men eftersom kædens restaurant på Lyshøj Allé bruger almindelig pizzaovn, så er det vildledende markedsføring, mener styrelsen, der skriver i sin offentliggjorte kontrolrapport:

“Det indskærpes, at fødevarer ikke må sælges under omstændigheder, der er egnet til at vildlede forbrugerne med hensyn til varens oprindelse”. I kædens øvrige restauranter er der ifølge de seneste kontrolrapporter ikke tilsvarende falske forudsætninger.

Står der stadig

Andreas Nikolian, der er medejer af pizza-kæden, forstår godt, hvis folk har følt sig snydt, når de har bestilt, hvad de troede, var stenovnspizza i afdelingen i Lyshøj Allé. I restauranten, der åbnede som den første i 2012, har der ikke på noget tidspunkt været en stenovn.

– Det har ikke været meningen at vildlede kunderne. På de nye menukort – og på hjemmesiden – vil der fremover komme til at stå, at det ikke er gældende for vores afdeling på Lyshøj Allé. Der går lige et par dage, så er det klar, lover han over for Newsbreak.dk.

Han forklarer, at det i begyndelsen på Lyshøj Allé ikke var meningen, at det skulle være stenovnspizza – eller en kæde. Da pizzeriaet alligevel begyndte at brede sig i 2015 og i de nye afdelinger fokuserede på netop stenovne, begyndte kæden at markedsføre sig som stenovnspizzeria. Det blev planen, at der skal være stenovn i alle afdelinger. Det viste sig bare svært.

– Vi skal også have en stenovn på Lyshøj Allé, men vi har haft problemer med tilladelser, siden vi lagde planen i 2015, og nu har vi så svært ved at få den produceret i Italien. Der har coronavirus heller ikke hjulpet, fordi fabrikkerne i Italien har været lukket, siger han.

Hvis kunderne i Kolding, der på grund af sine mange pizza-restauranter er alment kendt som Slicetown, ønsker stenovnspizza skal de indtil videre bestille hos en af de to andre Victoria-pizzeriaer i byen.

Fik også en bøde

Ingen af kædens øvrige restauranter har anmærkninger, der har resulteret i en sur smiley. Hverken fordi fødevaresikkerhed er sat over styr, eller markedsføringen vildledende. Til gengæld har afdelingen på Lyshøj Allé foruden den løftede pegefinger om vildledende markedsføring også fået en bøde på 5000 kroner.

Her er vi inde i noget rent fødevaresikkerhedsmæssigt. Der var nemlig ifølge rapporten slet ikke koldt nok i de køleenheder, hvor bacon og pepperoni opbevares. Ifølge styrelsen blev der med indstikstermometer taget kernetemperatur af de to slags kød.

I bacon blev der målt 13,8 grader, og i pepperonien lød temperaturen på 10,6 grader. Det er selv sagt alt for højt, så afdelingen på Lyshøj Allé fik en bidende sur smiley og en bøde på 5000 kroner oveni.

Af rapporten kan man læse, at både bacon og pepperoni blev kasseret omgående – og nye køleenheder indkøbt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu