Kunsthal fyrer ledelsen

2. marts 2013 19:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kunsthal fyrer ledelsen
Billede mangler

Kunsthal Aarhus har fyret sin kunstneriske ledelse. Det skriver Århus Stiftstidende.

 

Polske Joasia Krysa og spanske Vicente Matallana fik således mindre end et år som ledere af den tidligere Aarhus Kunstbygning, der for nylig signalerede en ny kurs og et højt internationalt ambitionsniveau. Lørdag måtte bestyrelsen i en pressemeddelelse erkende, at ambitionerne ikke står mål med de økonomiske realiteter, skriver stiften.dk.

Det skortede ellers ikke på ros til kunsthallen fra Statens Kunstråds Billedkunstudvalg, da det sidste år bevilgede to millioner kroner til det ambitiøse udstillingsprogram.

Men siden har det vist sig umuligt at få sponsorer og fonde til at følge trop. Desuden begrunder bestyrelsen den drastiske beslutning med, at Billedkunstudvalget har beskåret sit årlige driftstilskud med en halv million kroner.

Bodil Bach, formand for Fonden Kunsthal Aarhus, påpeger, at kunsthallen med sin kommunale støtte på 2,8 millioner kroner er langt dårligere stillet end foreksempel Kunsthal Charlottenborg, der hvert år får ni millioner statskroner til driften.

Fyringen af ledelsen får ingen indvirkning på allerede planlagte lokalt forankrede udstillinger som Kunstnernes Påskeudstilling, Det Jyske Kunstakademis afgangsudstilling og kunstnersammenslutningen Guirlandens udstilling.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu