Kunstner forbydes at dræbe hundehvalpe

2. maj 2012 15:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kunstner forbydes at dræbe hundehvalpe
Billede mangler

Hundeelskere syd for grænsen raser over en kontroversiel kunstners planer om at dræbe hundehvalpe.
Det skulle have været en bevægende dødsceremoni med begravelsesmusik og afsluttende meditation. Sammen med publikum ville en kunstner fra Berlin sørge over døden af to små hundehvalpe – som hun inden da selv ville taget livet af.
Skuespillet, der hedder “Dødens Metamorfose”, var tænkt som protest mod den dårlige behandling, som slædehunde i Alaska og jagthunde i Spanien bliver udsat for.
Stykket stod til opførelse på et teater i Berlin – men så greb distriktforvaltningen ind og nedlagde forbud. Da den kvindelige kunstner, som går under navnet Rasayana, ignorerede forbuddet, greb domstolen ind.
Retten i Berlin har afgjort, at dyrevelfærd går over kunstnerisk frihed, og at det ikke er kunst at strangulere hvalpe. Heller ikke, når det sker live på en scene.
Inden afgørelsen havde hundredevis af hundeejere i Tyskland og Schweiz raset på nettet og kørt kampagner for at få et forbud mod det drabelige teaterstykke.
– Sådan noget lort er på mode nu. Nogen burde gøre noget, skriver en hundeejer på Facebook.
– Der må gribes ind! Det her er fuldstændig sygt, bakker en anden hende op.
Kustneren Rasayana har også fået mails med trusler, og på grund af hetzen har hun set sig tvunget til at lukke sin hjemmeside ned.
Andre kunstnere har tidligere haft held med at slå dyr ihjel. Eksempelvis blev danskeren Bjørn Nørgaard landskendt, da han slagtede en hest i protest mod Vietnamkrigen.
Kilde: Tagesspiegel

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu