Kup-leder valgt til præsident i Den Centralafrikanske Republik

14. april 2013 00:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kup-leder valgt til præsident i Den Centralafrikanske Republik
Billede mangler

Den Centralafrikanske Republik: Oprørsleder Michel Djotodia, der tog magten ved et kup i Den Centralafrikanske Republik, er lørdag blevet valgt til præsident af landets fungerende parlament, skriver Reuters.

 

Djotodia stod i spidsen for en styrke på tusindvis af soldater fra oprørsgruppen Seleka, der 24. marts væltede præsident Francois Bozize, der selv var kommet til magten ved et kup i 2003.

De afrikanske lande og Vesten har nægtet at anerkende ham som den retmæssige leder af landet og opfordret til dannelsen af et overgangsråd, som skal forberede landet på valg inden for 18 måneder.

Den 105-medlemmer store forsamling i overgangsrådet mødtes lørdag i parlamentet i Bangui og godkendte Djotodia, som var den eneste kandidat.

Djotodia er gået med til ikke at søge genvalg ved slutningen af overgangsperioden.

»Jeg vil gøre, som I pålægger mig at gøre, og ikke det jeg selv ønsker,« sagde Djotodia til medlemmerne af rådet.

Djotodia sagde videre, at den forværrede sikkerhedssituation i den faldefærdige hovedstad og i hele det forarmede land vil være hans fokus under overgangsperioden.

Internationale hjælpeorganisationer har rapporteret om ukontrollerede bevæbnede grupper herunder medlemmer af oprørsgruppen Seleka, som fortsætter med at plyndre, sprede kaos og rekruttere børn til deres styrker.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu